Antena 3 CNN Actualitate Regiunile din estul Statelor Unite, afectate de ninsori puternice

Regiunile din estul Statelor Unite, afectate de ninsori puternice

Regiunile din estul Statelor Unite, afectate de ninsori puternice
Sursa foto: zapada
03 Mar 2009   •   09:23

Pene de curent electric, închiderea şcolilor şi perturbarea traficului rutier şi aerian. Acestea sunt câteva dintre problemele cauzate de căderile masive de zăpadă. Ninsoarea a început brusc duminică şi a continuat să cadă din abundenţă în estul Statelor Unite, anunţă AFP.
În Massachusetts, Rhode Island sau Connecticut (nord-est), stratul de zăpadă măsoară mai mult de 30 de centimetri de zăpadă. Potrivit serviciilor de meteorologie, furtuna se va îndrepta marţi după-amiază spre Canada, după ce a afectat estul Statelor Unite, de la sud la nord.
Condiţiile meteorologice au făcut şi victime. Cinci persoane, printre care şi o femeie însărcinată, şi-ai pierdut viaţa în urma accidentelor provocate de furtună în regiunea Boston.
Şi în New York, zăpada depăşeşte 20 de centimetri. În această zonă, zăpada a început să se transforme în lapoviţă. Primarul oraşului, Michael Bloomberg, a declarat: "Suntem la începutul lui martie, lună care începe sălbatic precum un leu şi se încheie blând ca un miel".
Christopher Vaccaro, din cadrul serviciilor meteorologice naţionale, a declarat: "Culoarul ?urban? a fost cel mai afectat. Chiar şi după trecerea furtunii va fi foarte frig, iar rafalele de vânt vor continua să sufle cu circa 48 de kilometri pe oră", a adăugat acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA furtuna
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close