Antena 3 CNN Actualitate Ce reguli trebuie respectate la pelerinajul de Sfântul Dumitru. Anunţul făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Ce reguli trebuie respectate la pelerinajul de Sfântul Dumitru. Anunţul făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, a explicat în exclusivitate la Antena 3 care sunt regulile pe care trebuie să le respecte credincioşii din Bucureşti care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Ce reguli trebuie respectate la pelerinajul de Sfântul Dumitru. Anunţul făcut de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    22 Oct 2020   •   17:30

Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală.

Accesul la pelerinajul de Sf. Dumitrie va fi permis doar persoanelor cu reședința în Bucureşti

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, a făcut precizări despre cum se va desfăşura slujba în contextul pandemiei de COVID-19.

''Acest pelerinaj de anul acesta de la Bucureşti va fi unul aşadar consumat în nişte limite restrictive pe care trebuie să le înţelegem cu toţii, dată fiind starea în care se află acum Municipiul Bucureşti, din punct de vedere epidemiologic. Accesul pelerinilor, aceesul credincioşilor din Bucureşti, ceilalţi fiind aşteptaţi atât înainte, cât şi după la această sărbătoare.

Accesul lor va fi unul foarte bine organizat. Se va urca pe Colina Bucurie venind dinspre Piaţa Unirii, pe un culoar unic de acces

Persoanele vor aştepta una în spatele celeilalte, la o distanţă de 1,5 metri. Marcajele vor fi foarte vizibile. Aici, pe platoul pe care mă aflu şi eu acum, unde se află altarul de vară al Catedralei Patriarhale şi unde se vor ofica slujbele din perioada celor trei zile, pe acest platou, vor putea participa la sfintele slujbe, maxim 200 de persoane.

Voluntarii bisericii vor împărţi credinicioşilor măşti, soluţii dezinfectante şi apă îmbuteliată

Există deja marcaje pe paviment. Ele indică locurile pe care vor putea sta atâtea persoane cât permite acest generos spaţiu. Accesul la racla cu sfintele moaşte se va face aşadar în deplină ordine. Voluntari biserii vor împărţi credincioşilor, celor care doresc să îşi schimbe masca li se va da o mască nouă, materiale dezinfectante, bineînţeles apă îmbuteliată.

Nu se vor mai oferi în acest an nici ceai, nici cafea, nici alte lurcruri care nu pot fi sigilate

Se va ţine aşadar cont cu o maximă rigoare de toate normele igienico-sanitare şi sperăm ca acest eveniment va fi unul exemplar, va fi unul care poate dovedi că în situaţii de criză, în situaţii în care normalitatea este constrânsă, stânjenită de restricţii putem să dovedim că rămânem normali, dar disicplinaţi, atenşi la celălalt, atenţi la ceilalţi, pentru că asta face parte oricum din viziunea creştină asupra celorlalţi. Grija faţă de ei este importană.

Biserica, Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor s-a îngrijit ca şi în acest an, credincioşii, măcar cei din Bucueşti să poată avea acces la Sfintele Moaşte ale Orcrotitorului lor, Ocrotitorul acestui oraş'', a declarat Vasile Bănescu în exclusivitate la Antena 3.

Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în Municipiul Bucureşti

×
Parteneri
Cutremur devastator cu sute de morţi şi clădiri prăbuşite în Turcia
x close