Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce trebuie să faci ca să alungi blestemele

Ce trebuie să faci ca să alungi blestemele

Ce trebuie să faci ca să alungi blestemele
Sursa foto: Ortodoxia.rol.ro
07 Apr 2017   •   12:33


Ce trebuie să faci în postul de vineri ca să scapi de lucrurile rele. Sfaturile și rugăciunile părintelui Argatu te ajută să alungi blestemele.

”Cine ajunează în această zi alungă duhurile rele, dezleagă vrăjile şi blestemele aruncate asupra sa şi se izbăveşte de vrăjmaşii ştiuţi şi neştiuţi“, asta spunea părintele Ilarion Argat, potrivit Adevarul.ro.

În cartea “Paraclisul şi câteva dintre învăţăturile preacuviosului părinte Ilarion Argatu”, duhovnicul le arată credincioşilor toţi paşii pe care trebuie să-i urmeze dacă le merge rău. Părintele obişnuia să-şi înveţe pe credincioşi ca în vinerea în care postesc să citească „Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos”, „Acatistul Sfântului Ciprian şi Iustina”, „Acatistul Sfintei Cruci”, Paraclisul Maicii Domnului.

“Faci 40 de metanii, la fiecare metanie zici rugăciunea ta: „Doamne, iartă-mi păcatele mele şi ale tuturor celor din casa mea, primeşte nevrednica mea rugăciune şi nevrednicul meu post şi, izbăveşte-mă de vrăjmaşi, de blesteme, de farmece şi descântece şi de tot lucrul cel necurat de la casa mea, de la cei din casă şi de la mine. Toată răutatea să se ducă în pustie, unde om nu locuieşte(aici spui dorinţa pentru care ţii postul)”. Aprinzi 9 lumânări, în numele celor 9 cete cereşti pe care le chemi în ajutor pentru a te apăra în lupta cu cetele diavoleşti. Lumânările se ard  fie în cele patru timpuri din zi (dimineaţă, la amiază, seara şi la miezul nopţii), fie la terminarea postului (ora 24.00). Lumânările se pun în semnul Sfintei Cruci (5 pe verticală şi 4 pe orizontală), când le aprinzi le meneşti (în gând): 3 pentru iertarea păcatelor, 3 pentru blesteme, 3 pentru farmece şi duşmani”, spunea părintele Ilarion Argatu. Se sfinţeşte gospodăria De asemenea, pentru că duhurile rele să fugă din casa în care stai, e bine să mergi la preot şi să te spovedeşti şi chiar să-l chemi pentru a face sfinţirea gospodăriei, chiar în ziua în care ţii post. “Pentru vrăjmaşi se citesc trei psalmi: 3, 30 şi 142 zilnic. Vinerea poţi să posteşti şi pentru cei morţi, mai ales pentru părinţi(copiii care au fost blestemaţi pentru neascultare de către părinţi şi nu au reuşit să se ierte înainte de moartea părinţilor pot să postească pentru părinţi) şi pentru cei din neamurile noastre, ca Dumnezeu să ierte păcatelor lor. Putem să cuprindem nu numai pe rude ci şi, pe: străini, cunoscuţi şi foşti prieteni. Pentru morţi vei face parastase, vei plăti la mănăstiri 3-7 Liturghii, cu prescură, vin, untdelemn, pomelnic cu numele lor şi 7 lumânări, pentru 40 de zile sau pentru mai mult timp (1-7 ani). În numele lor vei face în ziua când posteşti milostenie, rugând pe Bunul Dumnezeu, să scoată sufletele lor din muncile iadului şi din chinurile veşnice. Scoţând suflete lor din iad, Dumnezeu va ierta păcatele tale”, spunea duhovnicul.
 

×
Subiecte în articol: preot post rugaciune
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close