Antena 3 CNN Actualitate Religie Cel mai important eveniment religios al anului. Mii de români speră la o minune

Cel mai important eveniment religios al anului. Mii de români speră la o minune

Cel mai important eveniment religios al anului. Mii de români speră la o minune
12 Oct 2015   •   09:00

A început cel mai important pelerinaj al anului la Iaşi. Mii de oameni au venit să se închine la moaştele Sfintei Parascheva, Sf Ioan Gură de Aur şi ale Mariei Magdalena. La procesiunea numită Calea Sfinţilor, credincioşii au mers pe o distanţă de cinci kilometri prin oraş. Alături de ei, au fost zeci de preoţi, o fanfară a armatei române şi militari ce au defilat cu făclii aprinse. 

 
Sute de pelerini au însoţit moaştele celor trei sfinţi -SF Parascheva, Sf Ioan Gură de Aur şi Maria Magdalena- pe străzile Iaşiului. Uzi până la piele şi îngheţaţi, au urmat convoiul condus de zeci de preoţi ca să se roage pentru sănătate şi o viaţă mai bună.
 
Oamenii au fost impresionaţi de procesiunea numită Calea Sfinţilor şi au spus că spectacolul religios şi credinţa le-a dat putere să reziste ore în şir în ploaie şi frig.
 
Ceremoniile religioase continuă la Iaşi până vineri, 16 octombrie. Sfânta Liturghie va avea loc miercuri şi se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi. În anii pelerinii precedenţi, credincioşii au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte. 

 
 

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva pelerinaj credinciosi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close