Antena 3 CNN Actualitate Religie Exorcismele în Biserica Ortodoxă. De ce nu se citesc blestemele asupra diavolului în prima zi din an

Exorcismele în Biserica Ortodoxă. De ce nu se citesc blestemele asupra diavolului în prima zi din an

Exorcismele în Biserica Ortodoxă. De ce nu se citesc blestemele asupra diavolului în prima zi din an
01 Ian 2018   •   13:18

Sfântul Vasile cel Mare, autorul molitfelor sau exorcismelor, este cinstit de credincioşi în prima zi a anului, pe 1 ianuarie. Cu toate acestea, Biserica nu îngăduie ca blestemele asupra diavolului să fie citite acum. Pentru o astfel de rugăciune, preotul şi credinciosul trebuie să treacă printr-o pregătire specială.

În rândul rugăciunilor speciale pentru vindecarea trupească şi spirituală a credinciosului, Biserica Ortodoxă cuprinde şi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare. Aceste rugăciuni au fost scrise în scopul de a ajuta celor posedaţi de diavol şi constau într-o serie de blesteme adresate acestuia. Astfel, se pleacă de la realitatea existenţei răului în lume, a forţei acestuia şi necesitatea luptei pentru a salva un suflet pe care răul pune stăpânire.

Molitfele nu se citesc de ziua Sfântului Vasile cel Mare, 1 ianuarie, în primul rând pentru că nu este zi de post. Apoi, ele se citesc, conform BOR, în cazuri individuale, nu pentru toţi credincioşii prezenţi în biserică la vreo slujbă, scrie adevarul.ro.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close