Antena 3 CNN Actualitate Religie Icoana care a scăpat neatinsă din focul care a mistuit toată mănăstirea. O candelă stă aprinsă zi şi noapte lângă ea

Icoana care a scăpat neatinsă din focul care a mistuit toată mănăstirea. O candelă stă aprinsă zi şi noapte lângă ea

Icoana care a scăpat neatinsă din focul care a mistuit toată mănăstirea. O candelă stă aprinsă zi şi noapte lângă ea
Sursa foto: foto: Adevarul
07 Noi 2017   •   09:04

În munţii Vrancei, la Lepşa, există o mănăstire ridicată la 1774, pe valea pârâului cu acelaşi nume şi care la înfiinţare a fost destinată călugărilor.

Cel mai dificil moment l așezământului a fost în 1929 când un incendiu a distrus biserica de lemn şi toate construcţiile din ansamblul schitului. Din incendiu a scăpat doar icoana Sfântului Nicolae, ce datează din secolul al XVII-lea, icoană pictată la Kiev, scrie Adevărul.

"Obiectul de cult se afla în chilia stareţului la momentul declanşării incendiului şi, cu toate că şi acea încăpere a fost cuprinsă de flăcări, în mod miraculos icoana a scăpat neatinsă. În urma acestei întâmplări s-a considerat că icoana este făcătoare de minuni, aşa că, în dreptul ei, se va găsi în permanenţă o candelă aprinsă. Celelalte icoane de patrimoniu, cărţile de cult şi documente pe care vrâncenii le ţineau la schit s-au transformat în scrum. Cu ele s-au dus şi informaţii preţioase din trecutul Vrancei arhaice”, se arată în istoricul Mănăstirii Lepşa.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close