Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie lansează un amplu proiect cultural: "Ştiu că a ajuns şi la domnul preşedinte acest mesaj"

ÎPS Teodosie lansează un amplu proiect cultural: "Ştiu că a ajuns şi la domnul preşedinte acest mesaj"

ÎPS Teodosie a anunțat, vineri, că 100 de volume din cadrul proiectului ”Monumentae Romania” vor fi prezentate săptămâna viitoare, la Constanța, în prezența unor mari istorici și oameni de cultură.

ÎPS Teodosie lansează un amplu proiect cultural: "Ştiu că a ajuns şi la domnul preşedinte acest mesaj"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2021   •   23:30

Evenimentul va avea loc miercuri la ora 12 şi va fi transmis în direct. Potrivit, ierarhului tomitan cele 100 de volume ”Monumentae Romania” au o valoare inestimabilă pentru că pun în evidenţă toată istoria Dobrogei şi oferă o altă poziţie bisericii naţionale.

Mai mult, el şi-a exprimat convingerea că acest mesaj a fost auzit şi de şeful statului şi speră ca din acest demers să rezulte un program de ţară.

”Simpozionul cu prezentarea celor 100 de volume ”Monumentae Romania” cu istoria veche va avea loc miercuri. Vor fi prezenți mari istorici și oameni de cultură. Știu că a ajuns și la domnul președinte (n.r. Klaus Iohannis) acest mesaj și a înțeles că acesta poate fi un program de țară, ceea ce noi vom lansa la Tomis, cu această zestre pierdută și recuperată a civilizației noastre, a Bisericii noastre”, a spus ÎPS Teodosie pentru Radio Dobrogea.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close