Antena 3 CNN Actualitate Religie Vela, despre redeschiderea bisericilor: Trebuie gândit foarte bine. Biserica să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic

Vela, despre redeschiderea bisericilor: Trebuie gândit foarte bine. Biserica să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic

Ministrul de Interne Marcel Vela a spus, luni seară, că redeschiderea bisericilor în plină pandemie de coronavirus trebuie gândită foarte bine şi a precizat că este nevoie şi de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în acest caz.

Vela, despre redeschiderea bisericilor: Trebuie gândit foarte bine. Biserica să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    05 Mai 2020   •   13:26

"La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile care simt nevoia să meargă la biserică şi atunci trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în această primă fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic, să vedem ce putem face", a spus Marcel Vela, la emisiunea Xtra Night Show.

Cât priveşte organizarea de nunţi sau botezuri, şeful MAI este de părere că, în condiţii de siguranţă, poate fi luată în calcul, dar nu cu 500 sau 1.000 de persoane. 

"Dacă suntem vigilenţi, vom putea să ne gândim şi la nunţi şi botezuri, dar evident fără 500 sau 1.000 de persoane", a declarat Marcel Vela. 

În opinia lui Vela, noul coronavirus îi va schimba pe români, iar pentru valul al doilea de COVID-19 preconizat în toamnă, vom fi mult mai bine pregătiţi. 
 

×
Subiecte în articol: biserici
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close