Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesajul emoționant transmis de Papa Francisc, la Catedrala Națională. Ce se întâmplă de fiecare dată când pronunţăm „Tatăl nostru”

Mesajul emoționant transmis de Papa Francisc, la Catedrala Națională. Ce se întâmplă de fiecare dată când pronunţăm „Tatăl nostru”

Mesajul emoționant transmis de Papa Francisc, la Catedrala Națională. Ce se întâmplă de fiecare dată când pronunţăm „Tatăl nostru”
de S.T.    |    31 Mai 2019   •   18:31

Papa Francisc la Catedrala Națională. Papa Francisc a rostit vineri, în Catedrala Naţională, rugăciunea „Tatăl nostru” în limba latină, despre care a spus că sintetizează „identitatea noastră de fii şi, în special, de fraţi care se roagă unul lângă celălalt”.

„Aş dori să-mi exprim mulţumirea şi emoţia pentru că mă aflu în acest templu sfânt care ne adună în unitate. Isus i-a chemat pe fraţii Andrei şi Petru să-şi părăsească mrejele ca să devină împreună pescari de oameni. Chemarea proprie nu este completă dacă lipseşte chemarea fratelui. Astăzi, stând alături, dorim să înălţăm împreună, din inima ţării, rugăciunea comună 'Tatăl nostru'. Ea sintetizează identitatea noastră de fii şi, în special, de fraţi care se roagă unul lângă celălalt. Rugăciunea 'Tatăl nostru' afirmă certitudinea promisiunii făcute de Isus ucenicilor săi: 'Nu vă voi lăsa orfani' şi ne oferă încredere să primim şi să acceptăm fratele ca pe un dar”, a spus Papa Francisc, în discursul de la Catedrala Naţională.

Papa Francisc la Catedrala Națională. Suveranul Pontif a subliniat că doreşte să împărtăşească o serie de cuvinte, ca pregătire înainte de rostirea rugăciunii, „pentru drumul nostru de fraternitate şi pentru ca România să poată fi mereu o casă a tuturor, un loc al întâlnirii, o grădină în care înfloreşte împăcarea şi comuniunea”.

El a afirmat că de fiecare dată când pronunţăm „Tatăl nostru” subliniem că, fără să spunem „al nostru”, nu poate exista cuvântul „Tată”.

Papa Francisc la Catedrala Națională. „Uniţi în rugăciunea lui Isus, ne unim şi în experienţa sa de unire şi de mijlocire care ne face să spunem: Tatăl meu şi Tatăl vostru, Dumnezeul meu şi Dumnezeul vostru. Prin aceasta ne invită ca 'al meu' să se transforme în 'al nostru', şi 'al nostru' să devină rugăciune. Tată, ajută-ne să luăm în serios viaţa fratelui, să ne însuşim istoria sa. Ajută-ne să nu ne judecăm fratele, din cauza acţiunilor şi limitelor sale, ci să-l acceptăm, înainte de toate, ca fiu al tău. Ajută-ne să învingem ispita de a ne simţi fii mai mari care, pentru că se află într-o poziţie privilegiată, uită că celălalt este un dar.
Ţie, care eşti în ceruri, în cerurile care-i cuprind pe toţi, de unde faci să răsară soarele şi peste cei buni şi peste cei răi, şi peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi, îţi cerem acea armonie pe care nu am fost în stare să o păstrăm pe pământ. O cerem prin mijlocirea atâtor fraţi şi surori în credinţă, care, împreună, locuiesc în Cerul Tău, după ce au crezut, au iubit şi au suferit mult, chiar şi în zilele noastre, doar pentru că sunt creştini”, a explicat Papa Francisc.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close