Antena 3 CNN Actualitate Religie Motivul pentru care expresia „a trecut în nefiinţă” este greșită. De ce să nu o mai folosești niciodată

Motivul pentru care expresia „a trecut în nefiinţă” este greșită. De ce să nu o mai folosești niciodată

Motivul pentru care expresia „a trecut în nefiinţă” este greșită. De ce să nu o mai folosești niciodată
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Dec 2017   •   22:54

Expresia „a trecut în nefiinţă” este folosită de foarte multe ori pentru a aduce în discuție decesul unei anumite persoane, însă puțini sunt cei care știu că aceasta este lipsită de sens și că nu ar trebui folosită într-un astfel de context.

Oamenii obișnuiesc să folosească expresia „a trecut în nefiinţă” atunci când fac referire la o persoană care a murit, iar preoții explică că acest lucru este complet greșit.

Pentru că tot mai multe persoane folosesc această exprimare, preoții au simțit nevoia să aducă anumite lămuriri. Mai exact, aceștia explică ce se întâmplă în momentul decesului.

După moarte, sufletul se desparte de trup și se îndreaptă către Dumnezeu, moment în care se face trecerea la Ființă. Astfel, viața nu se termină în momentul morții, ci ea se continuă și după, motiv pentru care este greșit să spunem că cineva „a trecut în nefiinţă”, potrivit ganduridinierusalim.com.

Dacă expresia „a trecut în nefiinţă” este greșită, nu același lucru se poate spune despre sintagma “a trecut la cele veşnice”. Aceasta poate fi folosită cu încredere, preoții fiind de părere că este mult mai potrivită într-un astfel de moment.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close