Antena 3 CNN Actualitate Religie MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie, Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici

MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie, Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici

MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie, Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Mar 2019   •   13:16

MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie. La 9 martie, creștinii din întreaga lume îi comemorează pe cei 40 de Mucenici din Sevastia, martirizaţi în Capadochia în timpul împăratului roman Licinius. Prin tradiție, în țara noastră, în memoria martirilor din Sevastia, la marele praznic, credincioșii împlinesc numeroase ritualuri

Ofrande cu mucenici, de sufletul morților

MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie. În a noua zi a babelor este Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia, zi în care femeile, duc la biserică mucenici, preparate tradiționale pentru acest praznic, iar după slujbă, ele  dau de pomană, aceste ofrande de sufletul morților din familie.

Sărbătoarea Mucenicilor este cea mai populară sărbătoare a primăverii, înainte de sărbătoarea Paştelui. Tradiția spune că, după Babe, urmează nouă zile calde, Zilele Moșilor, mai blânzi decât Babele, iar acestea durează până în data de 17 martie.

MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie. Potrivit tradiției,  pentru a fi convinși să renunțe la credința creștină, sfinţii martirizaţi au fost mai întâi aruncaţi în lac; de aceea, în amintirea acestui eveniment religios, se prepară mucenici din aluat, sub forma unor opturi mici  și se fierb  asemenea pastelor făinoase într-un sirop cu mirodenii: coji rase de lămâie și scorțișoară.

MUCENICI. Tradiţii şi obiceiuri de 9 martie. Indiferent de modul de preparare, Mucenicii se dau de pomană de sufletul morţilor din familia gospodinei care-I prepară. 

Sursa: click.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close