Antena 3 CNN Actualitate Religie Scrisoarea unui preot pentru Raed Arafat: 'Nu cred că e corect să vă adresați creștinilor'

Scrisoarea unui preot pentru Raed Arafat: 'Nu cred că e corect să vă adresați creștinilor'

Preotul ortodox Marcel Malanca a postat o scrisoare deschisă, prin intermediul căreia îi transmite un mesaj lui Raed Arafat referitor la noile restricții.

Scrisoarea unui preot pentru Raed Arafat: 'Nu cred că e corect să vă adresați creștinilor'
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    09 Mai 2020   •   18:07

Marcel Malanca, preot în Nregești Oaș, i-a transmis lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, că nu are dreptul de a decide cum își organizează Biserica activitatea.

Scrisoarea deschisă a părintelui Marcel Malanca:

Cei 5 de NU !!!

1. NU! d-le Arafat, nu mai pot tolera să vă aud cum explicați românilor modalitatea în care trebuie să-și organizeze viața duhovnicească, cum întrețineți această angoasă și vădită nemulțumire care există în sufletul milioanelor de creștini, ajunși deja la capătul răbdării, după două luni de silnicie psihică, cărora ar trebui să le oferiți soluții, NU interdicții!

2. NU! d-le Arafat, nu aveți autoritatea necesară (NU ați avut-o nici până acum) să vă mai pronunțați privind deschiderea sau închiderea bisericilor. NU cred să vă fi acordat cineva puterea de a ”încuia”. Până acum și până la sfârșitul veacurilor ”cheile” sunt păstrate de sacerdoți (“ qui habet aures audiendi, audiat”) NU-L ispitiți pe Dumnezeu!

3. NU! d-le Arafat, NU pot și NU cred că e corect să vă adresați creștinilor privind viața liturgică și spirituală. Aveți cu totul altă funcție, altă calitate, aveți alte atribuții, alte sarcini. NU vă preocupați, creștinii au păstorul lor care poate și știe cum să le vorbească și cum să-i liniștească, pentru că aceștia ”cunosc glasul” păstorului, ”după un străin, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul lui.”

4. NU! d-le Arafat, NU consider a fi lipsă de respect, dimpotrivă, apreciez dedicarea și profesionalismul d-voastră. Dar tocmai pentru a-mi păstra stima și aprecierea, NU vă rog, vă solicit respectuos să găsiți alte formule și alte variante să dați explicații poporului privind interdicțiile. Vă pot da un sfat: folosiți un abecedar de psihologie pozitivă. Știu că și eu am abuzat de NU în acest articol, dar voiam să vedeți cum sună și cum vibrează până și ultima coardă sensibilă, deja dezacordată, din suflet și din conștiință, după un NU rostit de mii de ori, în răstimpul celor două luni, în fața milioanelor care v-au ascultat. Poate de acum NU vor mai auzi.

5. NU! d-le Arafat, NU instig. Îi rog pe toți să aibă răbdare, să aibă credință, să aibă discernământ. Să NU audă toate inepțiile injectate de canalele de dezinformare. Pentru că informații am primit cu butoiul. NU ne-au făcut mai buni, din păcate, nici mai inteligenți, nici mai sănătoși (mintal). Asta deoarece puterea NU este în mâna celui care are informații, ci a celui care are claritate și le poate discerne (Harrari).
*
P.S.1: Spuneați că biserica ”reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile”.
Păi... am o nedumerire: persoanele vulnerabile nu merg și la saloanele de întreținere, în magazinele burdușite de clienți sau cu autobuzul? Hm…?!
NU trebuie să explicați.

P.S.2: NU aștept răspuns.
P.S.3: Să avem răbdare! DA...".

×
Subiecte în articol: Raed Arafat preot scrisoare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close