Antena 3 CNN Actualitate Religie SFÂNTUL GHEORGHE. Aproape 900.000 de români îşi sărbătoresc onomastica astăzi

SFÂNTUL GHEORGHE. Aproape 900.000 de români îşi sărbătoresc onomastica astăzi

SFÂNTUL GHEORGHE. Aproape 900.000 de români îşi sărbătoresc onomastica astăzi
23 Apr 2017   •   08:29

SFÂNTUL GHEORGHE. Ortodocşii îl pomenesc, duminică, pe SFÂNTUL GHEORGHE, purtătorul de biruinţă. Sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie, SFÂNTUL GHEORGHE este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din calendarul ortodox, ziua fiind marcată, potrivit tradiţiei populare, prin împodobirea caselor cu crengi verzi care simbolizează renaşterea naturii.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a născut din părinţi creştini în Capadocia, în timpul împăratului Diocleţian, în secolul al IV-lea. Ajunge în slujba împăratului ca militar şi se confruntă în mod direct cu persecuţiile asupra creştinilor începute în anul 303, scrie news.ro.

Îşi mărturiseşte credinţa în Hristos şi este întemniţat din cauza acestor convingeri religioase. În încercarea de a fi forţat să renunţe la credinţa creştină, este torturat şi ucis prin decapitare pe 23 aprilie. Această zi rămâne ziua sa de prăznuire.

În iconografie, Sfântul Gheorghe apare călare pe un cal, străpungând cu suliţa un balaur. Ipostaza ilustrează o legendă potrivit căreia Sfântul Gheorghe a salvat cetatea Silena din provincia Libiei, terorizată de un balaur.

Reprezentarea sfântului biruitor simbolizează modelul de curaj în lupta cu diavolul.

În unele icoane Sfântul Gheorghe apare însoţit de alţi doi sfinţi militari, Theodor-Tiron şi Dimitrie.

 Aproape 900.000 de cetăţeni români îşi sărbătoresc onomastica cu ocazia Sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE „Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE „Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!”

MESAJE DE SFÂNTUL GHEORGHE „Îţi urez “La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”

×
Subiecte în articol: sfantul gheorghe sărbătoare mare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close