Antena 3 CNN Actualitate Religie Tradiţii importante în Săptămâna Brânzei! Obiceiul din Miercurea Albă îţi poate schimba destinul

Tradiţii importante în Săptămâna Brânzei! Obiceiul din Miercurea Albă îţi poate schimba destinul

Tradiţii importante în Săptămâna Brânzei! Obiceiul din Miercurea Albă îţi poate schimba destinul
Sursa foto: Foto: Pixabay
14 Feb 2018   •   09:42

În această perioadă, creştinii ortodocşi se află în Săptămâna Brânzei sau, cum mai este ea denumită în popor, Săptămâna Albă. În aceste zile rămase din săptămâna în curs, românii ţin cont de anumite tradiţii care s-au păstrat din generaţie în generație.

Astăzi, în Miercurea Albă este dezlegare la lactate şi peşte. Potrivit tradiţiei din Săptămâna Albă, nici în această zi nu este în regulă să te speli pe cap pentru că ai putea încărunţeşti de foarte timpuriu, scrie spynews.ro.

Tradiţiile din Săptămâna Albă continuă cu Joia necurată. În această zi, toate femeile spală cămăşile pentru ca ele să fie curate în tot restul anului. De asemenea, tot în această zi, femeile nu torc. Această măsură este luată pentru ca bărbaţii lor să nu fie în primejdie.

Pentru ziua de vineri, prima din cele douăsprezece vineri scumpe de peste an, se ţine post şi rugăciune. Totodată, în această zi se mănăncă numai seara. Acestea se respectă pentru a avea parte de bine şi pentru curăţirea sufletului.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close