Antena 3 CNN Actualitate Religie Un preot ateu vorbește despre ce se întâmplă în interiorul BOR. „Buboiul va exploda în curând, din interior!”

Un preot ateu vorbește despre ce se întâmplă în interiorul BOR. „Buboiul va exploda în curând, din interior!”

Un preot ateu vorbește despre ce se întâmplă în interiorul BOR. „Buboiul va exploda în curând, din interior!”
23 Mai 2017   •   15:35

Un preot român, care scrie pe internet sub pseudonimul Ion Aion, a atras atenția presei după ce a anunțat că „demisionează” cu numai câteva zile înainte de Paște. Acum, Ion Aion a publicat o carte intitulată  „Spovedania unui preot ateu”.

Ion Aion a spus pentru DC News că, deși este sfătuit să vorbească despre ce se întâmplă în Biserica Ortodoxă Română, refuză să facă acest lucru pe motiv că "buboiul va exploda în curând, din interior, nu trebuie să fiu eu acela care îl sparge și împroșcă mizerii!".

"În orice instituție normală care a răzbit până în sec. XXI, valorile cresc odată cu funcția și tind către vârf. BOR e de-a-ndoaselea, își păstrează valorile jos: preotul tău, care te ține aproape de biserică, și câți alți preoți pe care nu-i cunoști, ei duc pe umeri întreaga instituție! Unii sunt oameni de mare valoare! Și au o contribuție socială importantă (adevărați factori de cultură în satele prin care se nevoiesc și cărăuși pe la spitale pentru băbuțele uitate de rude, iubiți de enoriașii lor și iubindu-și din tot sufletul păstoriții și trăind la limita sărăciei, dar capabili oricând de gesturi filantropice).

Păcat că nu pot rămâne doar SLUJITORI autentici și trebuie compromiși în SLUGOI ai unor „mai-mari"!", a spus Ion Aion.

Citiți și: Un preot și-a dat demisia cu o săptămână înainte de Paște. „În tot acest timp, căutând minuni, căutând lămuriri, căutându-l pe Dumnezeu, am descoperit...”

×
Subiecte în articol: BOR preot
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close