Antena 3 CNN Actualitate Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă revine asupra închiderii creşelor iar purtătoarea de cuvânt întoarce spatele ziariştilor când este întrebată de demiterea prefectului

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă revine asupra închiderii creşelor iar purtătoarea de cuvânt întoarce spatele ziariştilor când este întrebată de demiterea prefectului

Bâlbe în cascadă în comunicarea şi în deciziile autorităţilor din Capitală: o parte dintre restricţiile anunţate luni după-amiază şi menite să limiteze efectele pandemiei de coronavirus nu mai sunt valabile seara, în aceeşi zi.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă revine asupra închiderii creşelor iar purtătoarea de cuvânt întoarce spatele ziariştilor când este întrebată de demiterea prefectului
de Adrian Iclozan    |    19 Oct 2020   •   21:40

Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii (foto) a revenit, luni seara, cu precizări asupra restricţiilor anti-COVID în Bucureşti, după anunţul făcut mai devreme în cursul zilei şi în contextul în care premierul Ludovic Orban a decis, conform unor surse, să-l demită pe prefectul Gheorghe Cojanu pentru prestaţia publică a acestuia, pe fondul agravării crizei sanitare.

Declaraţiile purtătoarei de cuvânt, făcute la ora 21.

"Purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile publice, în interior şi în exterior. Şcolile îşi vor desfăşura activitatea în online, în scenariu roşu. Activităţile în spaţii închise în restaurante, cafenele, săli de spectacol şi săli de jocuri de noroc sunt interzise. Facem menţiunea că activitatea din creşe şi afterschool-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea strictă a prevederilor legale din Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei, Sănătăţii şi Muncii

(Întrebare: de ce s-a revenit asupra creşelor?)

Pentru că trebuia îndreptată. S-a comis o eroare materială şi a fost îndreptată această eroare materială.

(întrebare: dl. prefect a fost informat de faptul că îi este evaluată activitatea?)

Aşteptăm o decizie, nu sunt eu măsură să vă ofer aceste informaţii în acest moment.

(întrebări: Cu cine va fi înlocuit? Îşi dă demisia?)
...."

Este momentul în care purtătoarea de cuvânt întoarce spatele ziariştilor şi intră înapoi, în sediul Prefecturii (secvenţa din clip-ul următor).

Nu e singura bâlbă în comunicare a celor din Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În lista restricţiilor anunţate după-amiază erau suspendate "activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din creşe, ciclul gimnazial, preuniversitar şi universitar", cursurile desfăşurându-se online.

În comunicatul de la ora 21, se rescrie pasajul respectiv şi se precizează că toţi preşcolarii şi şcolarii "vor participa la activităţi / lecţii online" (articolul 1 din link).

Aşadar, se poate înţelege că activitatea prezenţială poate continua nu doar în creşe şi afterschool-uri, ci şi în universităţi.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close