Antena 3 Actualitate Set de restricții pentru nevaccinați, din cauza numărului mare de îmbolnăviri

Set de restricții pentru nevaccinați, din cauza numărului mare de îmbolnăviri

de Laura Dinu    |    09 Sep 2021   •   09:56
Set de restricții pentru nevaccinați, din cauza numărului mare de îmbolnăviri
Sursa foto: hepta

Executivul ar pregăti un set de restricții pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare crește alarmant de la o zi la alta, iar Capitala și județul Ilfov au cel mai mare număr de îmbolnăviri.

Se discută inclusiv ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricționat în mall-uri, dar și în restaurante, teatre sau cinematografe.

Este vorba despre dorința Executivului de a motiva oamenii să se vaccineze. Pe de-o parte prin stimulentele financiare și vorbim aici despre acele tichete de masă în valoare de  100 de lei și tombola pregătită pentru luna octombrie. 

Însă, pe de altă parte, ministrul interimar de la Ministerul Sănătății continuă cu proiectul început de Ioana Mihăilă. Mai exact, un set de restricții pentru persoanele nevaccinate, care nu se testează sau care nu pot dovedi că au trecut prin boală, pentru care va fi interzis accesul în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante.

Așadar, accesul va fi doar pentru persoanele care vor putea prezenta certificatul verde care atestă faptul că persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, s-a testat cu cel mult 24 de ore înainte sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. 

Toate aceste din cauza faptului că rata de vaccinare rămâne în continuare foarte scăzută 

×
Subiecte în articol: Rafaelo Varga

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close