Antena 3 CNN Actualitate Ea este românca dată în urmărire națională pentru că a cumpărat ceapă de 120.000 de euro și nu a plătit-o

Ea este românca dată în urmărire națională pentru că a cumpărat ceapă de 120.000 de euro și nu a plătit-o

O româncă, în vârstă de 33 de ani, din Bihor, este dată în urmărire națională după ce a cumpărat ceapă în valorare de 120.000 de euro, de la doi agricultori din Polonia. Femeia nu a făcut niciodată plată.

de Ioana Mircea    |    08 Noi 2023   •   14:20

Adriana Ana Buda, în vârstă de 33 de ani, din localitatea bihoreană Calea Mare, a fost dată în urmărire națională după ce nu a fost găsită pentru a executa o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru înșelăciune.

Femeia a fost condamnată în 2021, în Polonia, acolo unde a comis faptele, iar instanțele din România au recunoscut pedeapsa aplicată de justiția din Polonia.

Ea a fost acuzată de anchetatorii polonezi de implicare în două cazuri de înșelăciune, petrecute în 2015. În lunile aprilie, respectiv septembrie și octombrie ale acelui an, o firmă înregistrată pe numele bihorencei ar fi luat ceapă în valoare de peste 123.000 de euro de la doi agricultori din Polonia și nu ar fi achitat aproape 30 de facturi emise pentru marfa achiziționată, potrivit informațiilor primite de autoritățile române.

Citește și: Țeapa luată de un român, după ce a făcut cumpărături online. Bărbatul a fost șocat de ce a găsit în colet

În 2021, Judecătoria Districtuală din Zamosc și, ulterior, Curtea de Apel Lublin au decis ca Adriana să fie condamnată la doi ani de închisoare cu executare.

În cursul acestui an autorităţile judiciare din Polonia au cerut omologilor români recunoaşterea acestei pedepse și executarea ei de către Adriana Ana Buda într-un penitenciar din România. Cererea a ajuns în luna septembrie la Curtea de Apel din Oradea, care a decis, pe 6 octombrie 2023, executarea în regim de detenție pe teritoriul României a pedepsei de doi ani închisoare.

În ultima zi a lunii trecute apelul declarat de bihoreancă a fost respins, ca nefondat, de Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel că femeia urma să fie dusă într-o închisoare din țară pentru a-și executa condamnarea. Adriana Ana Buda nu a fost găsită și a fost dată de către polițiști în urmărire națională, potrivit bihon.ro.

×
Subiecte în articol: teapa ceapa urmărire naţională
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close