Antena 3 CNN Actualitate Româncă dispărută de 15 ani în Italia, găsită în câteva ore pe Facebook

Româncă dispărută de 15 ani în Italia, găsită în câteva ore pe Facebook

O româncă în vârstă de 44 de ani, dispărută de 15 ani în Italia, a fost găsită în câteva ore cu ajutorul oamenilor, pe Facebook, după ce fiica femeii a reclamat dispariția mamei sale la Poliție și a lansat un apel disperat pe rețeaua de socializare.

Româncă dispărută de 15 ani în Italia, găsită în câteva ore pe Facebook
de Alin Tarnovschi    |    08 Aug 2020   •   17:00

Gabriela Cozobeac a plecat din țară în septembrie 2004, împreună cu o femeie care i-a promis că o va ajuta să își găsească un loc de muncă în Itlaia.

Gabriela avea la acea vreme 28 de ani, locuia în satul Mlenăuți din comuna Hudești (Botoșani), și avea o fiică. S-a gândit că își va putea ajuta mai bine fiica dacă va câștiga mai mulți bani, astfel că a avut încredere în femeia care i-a promis locul de muncă și a plecat în Italia.

În următoarele trei luni, Gabriela și-a contactat familia, însă ulterior orice contact a încetat. Rudele au încercat să dea de urma femeii, însă totul a fost în zadar.

În momentul în care a ajuns în Italia, românca a fost dusă în Sicilia, iar ulterior a fost 'vândută' și a ajuns în Calabria.

Româncă dispărută de 15 ani în Italia, găsită pe Facebook

Româncă dispărută de 15 ani în Italia, găsită de fiică pe Facebook

Deși era foarte mică în momentul în care a rămas fără mamă, fiica Gabrielei Cozobeac a povestit jurnaliștilor de la monitorulbt.ro că familia a mers la Poliție încă de atunci pentru a depune sesizări cu privire la dispariție.

În ciuda sesizărilor, Gabriela a rămas dispărută timp de 15 ani, până de curând, atunci când fiica ei, Florentina Apăscăriței, a reclamat-o pe mama sa ca fiind dispărută și a lansat un apel pe Facebook.

"A fost dorința mea de a-mi găsi mama cu orice preț. De asta am mers din nou la poliție pentru a anunța dispariția. Mereu am purtat în suflet și în inimă câteva întrebări la care nu aveam răspuns. Acum am reușit să vorbesc cu ea și am întrebat-o dacă nu vrea să revină în țară. Răspunsul ei a fost afirmativ, doar că nu a putut promite un termen.

Faptul că am apelat la toate mijloacele pentru a o găsi a fost pentru a-mi dovedi mie, dar și celorlalți, că atunci când dorești să găsești pe cineva se poate orice, iar acest caz este un exemplu pentru toți", a spus fiica femeii, Florentina Apăscăriței.

Postarea Florentinei a devenit în scurt timp virală, fiind distribuită de mii de oameni, în special de cei aflați în Italia. Astfel, în numai câteva ore, mesajul a ajuns la câțiva prieteni ai româncei din Italia.

Drept urmare, tânăra a reușit să vorbească cu mama sa pentru prima dată după 15 ani și au stabilit că se vor întâlni.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close