x close

România ar putea avea o pistă de tipul celor din NASCAR, pentru testarea autovehiculelor

04 Feb 2009   •   19:27
România ar putea avea o pistă de tipul celor din NASCAR, pentru testarea autovehiculelor nascar

Pare un scenariu SF însă este cât se poate de real. La Roata de Jos, judeţul Giurgiu, există deja terenul pe care ar trebui construită pista, iar vizionarii care l-au cumpărat sunt foştii şefi ai Registrului Auto Român. Au plătit peste un milion de euro şi susţin că a fost o afacere pe cinste. Un poligon de încercare pentru autovehicule, construit după regulile europene ar putea aduce României o avere. Însă tot atât s-ar şi cheltui: peste 60 de milioane de euro.
"Este o necesitate pentru Europa de Est dar şi pentru România unde sunt doi constructori mari de maşini iar România este autoritate de omologare a Uniunii Europene. Acţiunea poate aduce foarte mulţi bani României", spune Flavius Câmpean, preşedintele Comisiei de analiză RAR.
"Proprietarul terenului este RAR-ul şi a dobândit acest teren anul trecut, atunci când l-au şi înscris în cartea funciară", a declarat Adrian Nica, director de comunicare ANCPI.
Şi aşa statul român a devenit stăpân peste 53 de hectare. Decizia de a cumpara acest teren a fost luată de o comisie formată din şapte persoane şi a avut la bază raportul unui evaluator privat. Acesta a calculat pentru teren o valoare specială, care era difierită de preţul de piaţă. Aşa că, statul român a plătit pentru acest câmp peste 1 milion 200 de mii de euro.
Adică aproximativ 2 euro şi 20 de cenţi pe metru pătrat. Cei care au aprobat tranzacţia nu mai ştiu exact cât au plătit dar sunt siguri că au făcut o afacere bună.
"Sub 2 euro pe metru pătrat, şi e o zonă bună, la 40 de kilometri de bucureşti, cu electricitate, apă foarte aproape. Va fi ca pista de la Daytona pentru Nascar!", a mai spus Flavius Câmpean.
Iată şi cum arată o pistă de NASCAR:

Observator

Citeşte mai multe despre:

Romania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati