Antena 3 CNN Actualitate România ar putea avea o pistă de tipul celor din NASCAR, pentru testarea autovehiculelor

România ar putea avea o pistă de tipul celor din NASCAR, pentru testarea autovehiculelor

România ar putea avea o pistă de tipul celor din NASCAR, pentru testarea autovehiculelor
Sursa foto: nascar
04 Feb 2009   •   19:27

Pare un scenariu SF însă este cât se poate de real. La Roata de Jos, judeţul Giurgiu, există deja terenul pe care ar trebui construită pista, iar vizionarii care l-au cumpărat sunt foştii şefi ai Registrului Auto Român. Au plătit peste un milion de euro şi susţin că a fost o afacere pe cinste. Un poligon de încercare pentru autovehicule, construit după regulile europene ar putea aduce României o avere. Însă tot atât s-ar şi cheltui: peste 60 de milioane de euro.
"Este o necesitate pentru Europa de Est dar şi pentru România unde sunt doi constructori mari de maşini iar România este autoritate de omologare a Uniunii Europene. Acţiunea poate aduce foarte mulţi bani României", spune Flavius Câmpean, preşedintele Comisiei de analiză RAR.
"Proprietarul terenului este RAR-ul şi a dobândit acest teren anul trecut, atunci când l-au şi înscris în cartea funciară", a declarat Adrian Nica, director de comunicare ANCPI.
Şi aşa statul român a devenit stăpân peste 53 de hectare. Decizia de a cumpara acest teren a fost luată de o comisie formată din şapte persoane şi a avut la bază raportul unui evaluator privat. Acesta a calculat pentru teren o valoare specială, care era difierită de preţul de piaţă. Aşa că, statul român a plătit pentru acest câmp peste 1 milion 200 de mii de euro.
Adică aproximativ 2 euro şi 20 de cenţi pe metru pătrat. Cei care au aprobat tranzacţia nu mai ştiu exact cât au plătit dar sunt siguri că au făcut o afacere bună.
"Sub 2 euro pe metru pătrat, şi e o zonă bună, la 40 de kilometri de bucureşti, cu electricitate, apă foarte aproape. Va fi ca pista de la Daytona pentru Nascar!", a mai spus Flavius Câmpean.
Iată şi cum arată o pistă de NASCAR:

Observator

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close