Antena 3 CNN Actualitate România la vot. Cine luptă pentru Baia de Aramă

România la vot. Cine luptă pentru Baia de Aramă

Bătălia pentru postul de primar al oraşului Baia de Aramă, din judeţul Mehedinţi, se anunţă pe muchie de cuţit, deoarece mai mulţi candidaţi au şanse egale de a deveni noul edil al urbei. Partidul Puterii Umaniste Social Liberal are un candidat cu un profil impresionant, care are foarte multă experienţă ca manager în diverse instituţii publici de învăţământ. USR-Plus vine, în premieră, cu un candidat palestinian, medic stomatolog, iar PNL, cu un economist, pasionat de muzică populară. Cine va câştiga alegerile, vom afla peste o lună

România la vot. Cine luptă pentru Baia de Aramă
de Iulia Gorgorin    |    24 Aug 2020   •   19:00

După ce primarul PSD din Baia de Aramă, Rafael Ionel Dunărinţu, a ajuns după gratii anul trecut din cauza unui dosar de corupţie, candidaţii PPUSL, USR-Plus şi PNL se luptă acum să devină noul edil.

Candidatul Partidului Puterii Umaniste Social Liberal are un CV impresionant, care îl recomandă pentru postul de primar.

Bogdan-Cezar Alexandru, 41 de ani, profesor de educație fizică și sport, a fost inspector școlar general ajunct al inspectoratului şcolar Mehedinţi şi subsecretar de stat în Ministerul Educației.

Candidează pentru a elimina o serie de probleme cu care s-au confruntat locuitorii din Baia de Aramă.

''Lipsa de interes a autorităţilor locale vizavi de comunitate şi de problemele acestora. Iar o provocare mai mare a fost aceea de a dezvolta această zonă mirifică, cu un potenţial turistic extraordinar'', a spus Bogdan-Cezar Alexandru, candidat PP-USL.

Candidatul PPUSL mizează pe dezvoltare economică şi pe crearea de noi locuri de muncă.

Eu consider că această zonă se poate dezvolta prin investitori şi investiţii. Cel mai benefic lucru într-o comunitate sunt locurile de muncă. Dacă nu avem locuri de muncă, nu avem stabilitate economică.

USR-PLUS propune, în premieră, un candidat de origine palestiniană. E vorba de medicul stomatolog Ali Abuhalima.

Are 49 de ani şi locuieşte în Baia de Aramă de 16 ani.

''Oraşul a avut o dezvoltare foarte lentă şi noi zicem că am putea să facem mai multe. Cea mai mare problemă a localităţii este lipsa locurilor de muncăm, lipsa investiţiilor şi noi avem soluţii, echipa de la USR '', spune Ali Abuhalima, candidat USR-PLUS.

Dacă va fi ales, candidatul USR-PLUS promite că va înfiinţa un compartiment stomatologic de urgență în cadrul spitalului orășenesc.

Tot pe atragere de investitori și dezvoltare turistică mizează și candidatul PNL, Ionuț Tudorescu.

. Liberalul are 47 de ani și este șeful Serviciului Fiscal Orășenesc Baia de Aramă.

''Principalul meu proiect este sănătatea. Trăim într-o eră în care avem COVID-ul lângă noi şi mi-am dat seamă că cel mai important rămâne sănătatea. După care vin acele lucruri legate de infrastructură, legate de investitori'', spune candidatul PNL.

Pentru campania electorala, candidatul PNL nu are nevoie să angajeze cântăreţi de muzică populară, deoarece el se pricepe foarte bine la cântat.

Pentru Primăria Baia de Aramă, și-au mai anunțat candidatura soţia fostului primar, Mihaela Dunărințu, din partea Pro România și Forin Sanislav, care e susținut de PSD

 

×
Subiecte în articol: România la vot Baia de Arama
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close