Antena 3 CNN Actualitate România ar putea fi obligată să plătească UE 1,6 miliarde de euro

România ar putea fi obligată să plătească UE 1,6 miliarde de euro

România ar putea fi obligată să plătească UE 1,6 miliarde de euro
Sursa foto: foto: captura In premiera
03 Mai 2016   •   13:11

Surse de la Bruxelles afirma ca la varful Uniunii Europene se pregatesc sanctiuni dure pentru statele ce refuza sa primeasca migranti. Anuntul oficial ar putea fi facut miercuri, potrivit stirileprotv.ro.

Comisia Europeana intentioneaza sa introduca amenzi pentru statele care refuza sa primeasca refugiati dupa modificarea legilor privind azilantii, modificare ce va fi prezentat pe 4 mai. Potrivit EU Observer, care citeaza Financial Times, Comisia a propus o amenda de 250.000 de euro/refugiat.

Noile reglemantari mentin principiul conform caruia azilantii trebuie gestionati de statul UE in care au intrat prima data, dar propun si ca atunci cand o tara se confrunta cu prea multe cereri, povara sa fie redistribuita in toata Uniunea. Comisia vrea sa incurajeze statele reticente sa primeasca mai multi migranti, mai ales cele din Europa Centrala si de Est, dar si sa le sanctioneze in caz ca nu se conformeaza.

Germania a propus anul trecut o amenda mult mica, de 6.500 de euro/refugiat refuzat. Potrivit noii valori propuse de Comisia Europeana, daca Romania refuza cota obligatorie de 6.351 de refugiati, am avea de platit peste 1,6 miliarde de euro.

Cotele obligatorii au fost contestate in justitiei de Slovacia si Ungaria, dar oficialii europeni spun ca acest lucru nu va afecta planurile privind refugiatii.

×
Subiecte în articol: UE Bruxelles
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close