Antena 3 CNN Actualitate România s-a îmbrăcat de sărbătoare. Marile oraşe, în "straie" de poveste

România s-a îmbrăcat de sărbătoare. Marile oraşe, în "straie" de poveste

România s-a îmbrăcat de sărbătoare. Marile oraşe, în "straie" de poveste
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    01 Dec 2011   •   06:23

Odată cu Ziua Naţională s-au aprins şi luminiţele de sărbători în mai multe oraşe din ţară. La Piatra Neamţ atmosfera a fost una de poveste, dar şi Craiova a îmbracat aseara straie de sărbătoare.  Străzile au fost împodobite cu milioane de beculeţe, ghirlande şi ornamente, toate aprinse în faţa a mii oameni.

Craiova a intrat oficial în atmosfera sărbatorilor de iarnă. Ca să păstreze tradiţia oraşului, au fost folosite culorile alb şi albastru la împodobirea oraşului.

Centrul orasului a fost  umplut cu ghirlande luminoase sub formă de candelabre sau figurine.

Toate beculeţele care împodobesc centrul oraşului sunt noi. Ele au costat câteva sute de mii de euro, dar nu de la bugetul local ci din sponsorizări.

Şi la Piatra Neamţ, peste 12 kilometri de plase luminoase, ţurţuri şi figurine tridimensionale au dat culoare oraşului. Brazii, steluţele, săniile cu reni şi celebrul Moş Crăciun au fost atracţia celor mici, care au ieşit imediat sa le vadă.

Autorităţile nu au cumpărat anul acesta nicio instalaţie nouă. Imaginaţia a dat însă roade, iar oraşul a fost împodobit altfel decât iarna trecută. Chiar dacă afară era frig, oamenii s-au plimbat prin oraşul luminat pâna spre miezul nopţii.




×
Subiecte în articol: sărbători 1 Decembrie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close