x close

România se confruntă cu primul val de caniculă! Meterologii ne avertizează că acesta este doar începutul

de Redacția    |    30 Iun 2020   •   17:33
România se confruntă cu primul val de caniculă! Meterologii ne avertizează că acesta este doar începutul Hepta

România se confruntă cu primul val de caniculă. În partea de câmpie din sud şi vest temperaturile ajung la 36 de grade Celsius, dar temperaturile resimţite trec de 41 de grade. Meterologii ne avertizează că acesta este doar începutul.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a vorbit la Antena 3 despre disconfortul termic ce va fi resimţit în zona de sud-est şi sud-vest a ţării.

''În zilele viitoare, temperaturi de peste 35 de grade. Vom avea în mare parte din regiunile sudice, sud-estice şi probabil şi cele vestice.
Ceea ce resimţim este din pacate ceva mai mult, deja ieri am vorbit despre temperaturi de 40 de grade, iar astăzi sunt temperaturi în partea de sud-est a ţării resimţite şi de 41 de grade.

Din noaptea de joi incolo este posibil ca fenomenele de instabilitate să fie şli cu aspect mai periculos prin aceasta înţelege ploi toretiale, descărcări electrice, căderi de grindină, vânt cu apect de vijelie'', a spus Florinela Georgescu, director ANM.

Tot sudul ţării va fi afectat de caniculă în zilele care vin. Florentina Lazăr este la Giurgiu, acolo unde maximele au trecut de 32 de grade Celsius.

Parteneri
Parteneri
sati