Antena 3 CNN Actualitate România stă pe un butoi cu pulbere! Tone de azotat de amoniu pot produce o tragedie de proporţii

România stă pe un butoi cu pulbere! Tone de azotat de amoniu pot produce o tragedie de proporţii

România stă pe un butoi cu pulbere. Tone de azotat de amoniu care se află în depozitele din întreaga ţară pot exploda oricând şi pot produce o tragedie de proporţii aşa cum a fost cea din Beirut. Reprezentanţii ISU au făcut verificări de amploare şi au aplicat peste 250 de amenzi, în valoare de peste 900 mii lei

România stă pe un butoi cu pulbere! Tone de azotat de amoniu pot produce o tragedie de proporţii
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    28 Aug 2020   •   19:05

Pompierii sunt în alertă, având în vedere numarul mare de deficiente constatate la cele 200 de depozite din ţară cu azotat de amoniu. Cazul de la Mihailesti, când un tir încărcat cu amoniu a explodat, şi mai nou tragedia din Liban, îi determină pe pompierii să se pregăteasca pentru cel mai negru scenariu.

Pentru a face fata unor intervenţii de lungă durata pompierii au la îndemână containere cu truse şi echipamente, cu lumini şi dispozitive ce pot fi folosite în aceste situaţii speciale.

''Putem interveni cu această autospecială care transportă la locul intervenţiei un containeter multirisc, cu echipamente pentru mai multe tipuri de risc, începând de la buteliile de rezervă, aparate de respirat'', spune Nicolae Brahnea, locotenent-colonel.

În acest context, reprezentanţii ISU au anunţat verificări de amploare la depozitele cu substanţe inflamabile şi periculoase.

Pompierii continuă verificările până la data de 11 septembrie la agenţii economici care depozitează azotat de amoniu sau lucrează cu îngrăşăminte chimice pentru agricultură pe bază de azotat d eamoniu.

×
Subiecte în articol: azotat de amoniu controale
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close