Antena 3 CNN Actualitate România, sub imperiul frigului. Cod galben de ger pentru 37 de judeţe, până pe 3 februarie

România, sub imperiul frigului. Cod galben de ger pentru 37 de judeţe, până pe 3 februarie

România, sub imperiul frigului. Cod galben de ger pentru 37 de judeţe, până pe 3 februarie
Sursa foto: Foto: meteoromania.ro
28 Ian 2012   •   11:11
Update 18:00 - Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu, a declarat că mai există doar două tronsoane de drumuri naţionale blocate şi 33 de drumuri judeţene. Autostrada A2 este în continuare închisă circulaţiei. „Până mâine seară se intenţionează redarea acesteia circulaţiei, în condiţii de iarnă", a adăugat Dascălu.

Update 13:20
- Traficul pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea a fost deschis sâmbătă, începând cu ora 11.30, pentru toate categoriile de vehicule, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Update 13:00
- Secretarul de stat din MAI Ioan Dascălu a declarat că între 15 şi 28 de ianuarie au fost evacuate şi adăpostite circa 2.776 de persoane, din care 31 au fost cazate şi sâmbătă în unităţile MAI. Oficialul a arătat că 368 de utilaje aparţinând MAI continuă operaţiunile de deszăpezire dar şi că pe Autostrada A2 mai sunt pe firul către Bucureşti circa 25 de TIR-uri, iar către Constanţa 11.

Conform statisticilor, din cauza zăpezii abundente şi a vântului puternic, au fost afectate 13 judeţe şi au fost închise, total sau parţial, 22 de drumuri naţionale.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a remis, sâmbătă, o atenţionare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute, conform Agerpres. Atenţionarea este valabilă până pe data de 3 februarie, şi cuprinde 37 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti.

Astfel, conform surseui citate, în intervalul 28 ianuarie -3 februarie, va fi cod Galben de ger în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş.
 


În aceste zone vreme va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Minimele se vor încadra, pe arii extinse, între -25 de grade şi -15 grade. Maximele diurne vor fi exclusiv negative.

Dacă aveţi imagini cu ninsorile din ultimele zile, sau dacă vreo persoană cunoscută se află blocată în zăpadă, scrieţi-ne pe adresa [email protected] sau pe pagina noastra de Facebook

VEZI AICI SITUAŢIA UPDATATĂ A DRUMURILOR DIN ŢARĂ

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat că sunt 12 drumuri naţionale închise sâmbătă, la ora 08:00, din cauza viscolului şi precipitaţiilor.

Astfel,
conform Infotrafic, până la ora 8.00 erau închise A2 Bucureşti - Constanţa; DN22 Râmnicu Sărat - Brăila (judeţul Buzău); DN3 Lehliu Gară - Călăraşi (judeţul Călăraşi); DN24D Bârlad - Galaţi (judeţul Galaţi); DN2C Costeşti - Smeeni - Pogoanele - Padina (judeţul Buzău); DN22F Nalbant - Horia (judeţul Tulcea); DN22D Măcin - Caugagia (judeţul Tulcea); DN23B Măicăneşti - Ciorăşti - Codreşti (judeţul Vrancea); DN2N Bogza - Dumbrăveni - Jitia (judeţul Vrancea); DN23A Gologanu - Ciorăşti (judeţul Vrancea); DN2L Tişiţa - Panciu (judeţul Vrancea); DN5A Hotarele - Mironeşti - Varlaam (judeţul Giurgiu) .

×
Subiecte în articol: România ger judete cod galben
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close