Antena 3 CNN Actualitate Românii din Japonia care au solicitat repatrierea vor fi aduşi în ţară, sâmbătă

Românii din Japonia care au solicitat repatrierea vor fi aduşi în ţară, sâmbătă

Românii din Japonia care au solicitat repatrierea vor fi aduşi în ţară, sâmbătă
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Mar 2011   •   17:49
Un avion va pleca vineri seară, la ora 18:00, spre Tokyo, pentru a aduce în ţară cetăţeni români care au solicitat repatrierea. 
 
Cetăţenii care vor să revină din Japonia trebuie să se prezinte pe aeroportul din Narita până sâmbătă, ora 11:00 (ora locală) pentru formalităţile de îmbarcare. 
 
Ministerul Afacerilor Externe anunţă plecarea unei aeronave Tarom spre Tokyo, pentru repatrierea cetăţenilor români care au solicitat acest lucru, menţionând că avionul are programată decolarea din capitala niponă spre Bucureşti sâmbătă, la ora locală 15.20.
"O aeronavă TAROM va decola astăzi, 18 martie 2011, ora 18.00, de pe aeroportul internaţional Henri Coandă, cu destinaţia Tokyo, pentru a efectua un zbor special, în vederea repatrierii cetăţenilor români, care au solicitat în mod expres acest lucru. Ministerul Afacerilor Externe coordonează pregătirile necesare pentru repatrierea cetăţenilor români şi a obţinut autorizaţiile de survol necesare în acest scop. MAE face apel la familiile cetăţenilor români, care se află în Japonia, să transmită rudelor lor informaţiile referitoare la Punctul de Întâlnire din aeroportul Narita, unde aceştia vor trebui să se prezinte cel târziu sâmbătă, 19 martie, până la ora 11.00, ora locală, pentru formalităţile de îmbarcare", se arată într-un comunicat  MAE.
 
România va suporta jumătate din costurile biletelor de avion, cetăţenii urmând să acopere cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii cu vârste cupruinse între 1 şi 14 ani.
 
"Guvernul României va suporta jumătate din costurile biletelor de avion pe această cursă comercială specială, cetăţenii români urmând să acopere cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste între 1-14 ani. Copiii sub 1 an vor călători gratuit. Măsura face parte din planurile de acţiune puse în aplicare de către statul român pentru repatrierea în condiţii de deplină siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în zone critice", se arată în comunicat.
Plecarea aeronavei de la aeroportul Narita din Tokyo este prevăzută pentru sâmbătă, 19 martie, ora 15.20, ora locală.

Românii au convorbiri gratuite către Japonia timp de 30 de zile

Ca urmare a evenimentelor petrecute săptămâna trecută, Romtelecom va oferi clienţilor săi, timp de 30 de zile, convorbiri gratuite către Japonia.
 
Apelurile gratuite vor putea fi făcute atât către numere de telefon fix, cât şi numere de telefon mobil din Japonia, a anunţat operatorul.

Află mai multe detalii pe green-report.ro.

×
Subiecte în articol: aeroport România cetateni romani avion
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close