Antena 3 CNN Actualitate Românii, la acelaşi nivel cu chinezii. Află rezultatul unui studiu care te va uimi

Românii, la acelaşi nivel cu chinezii. Află rezultatul unui studiu care te va uimi

Românii, la acelaşi nivel cu chinezii. Află rezultatul unui studiu care te va uimi
Sursa foto: Foto: Transparency International
de O.P.    |    02 Dec 2011   •   06:32

România a ajuns să ocupe locul 75 în topul Transparency International pe anul 2011 privind percepţia corupţiei, cu 3,6 puncte, la egalitate cu China. Ţara noastră a coborât şase poziţii în ultimul an.

Topul se bazează pe date colectate prin 13 instituţii internaţionale, între care Banca Mondială, băncile asiatice şi africane de dezvoltare sau Forumul Economic Mondial.

 În 2010 România ocupa poziţia 69 în lume şi primea 3,7 puncte pentru lupta anticuropţie. Anul acesta în pofida rapoartelor comisiei europene care lăudau demersurile făcute în acest sens şi mai ales activitatea DNA, surprinzător am coborât şase locuri. De data aceasta ţara noastră s-a clasat pe locul 75.

În clasamentul corupţiei europene stăm însă şi mai prost. Am reuşit să atingem poziţia 25 din 27, singurele ţări devansate fiind Falimentara Grecie şi vecina noastră - Bulgaria.

Pe plan mondial la egalitate cu noi sunt chinezii, la fel de corupţi însă mult mai bogaţi. Croaţia, Macedonia, ţări candidate la UE, ne-au depăşit. Putem să ne bucurăm însă că există locuri unde este şi mai rău. În Somalia sau Coreea de Nord! Acolo lupta anticorupţie este de nota..1.

Lecţii ne dau cei din Noua Zeelandă sau ţările nordice, acolo unde notele se apropie de 10. Pentru realizarea acestui clasament Transparency International a adunat date de la Banca Mondială şi instituţiile financiare din fiecare ţară.



×
Subiecte în articol: coruptie China DNA
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close