Antena 3 CNN Actualitate Românii, lipsiți de apărare în fața epidemiilor. Ministrul Sănătății Florian Bodog: „Săptămâna viitoare se încheie criza vaccinurilor”

Românii, lipsiți de apărare în fața epidemiilor. Ministrul Sănătății Florian Bodog: „Săptămâna viitoare se încheie criza vaccinurilor”

Românii, lipsiți de apărare în fața epidemiilor. Ministrul Sănătății Florian Bodog: „Săptămâna viitoare se încheie criza vaccinurilor”
Sursa foto: Foto: gov,ro
30 Iun 2017   •   23:15

Ministrul Sănătății Florin Bodog a vorbit în emisiunea Exces de putere despre dozele de vaccin, dar și despre epidemia de rujeolă care macină România.

„Din evidențele pe care le aveam la începutul lunii iunie și la mijlocul lunii iunie, în țară erau 110.000 de doze de vaccin ROR. În săptămâna aceasta care urmează, vor intra un număr de 350.000 de doze, care ne vor asigura necesarul pentru tot anul. (...)Am cumpărat toate stocurile care au fost disponibile pe piață, inclusiv am blocat exportul paralel la unele depozite care voiau să exporte acest vaccin. Acest vaccin va intra în România, în cursul săptămânii viitoare. (...) Astăzi am fost anunțat de către specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică, că au intrat în țară peste 245.000 de doze de hexavalent, pe care le voi repartiza în țară săptămâna viitoare”.

În ceea ce privește Institutul Cantacuzino, ministrul Bodog a anunțat că va numi un noi manager.

„Săptămâna viitoare, pe ordinea de zi a guvernului, va intra o hotărâre de guvern care îmi va permite să numesc un manager la acest institut, manager care să încerce să reașeze lucrurile și să revoluționeze lucrurile. Îmi voi da tot interesul ca acest institut să pornească pas cu pas producția pentru ceea ce poate produce”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close