Antena 3 CNN Actualitate Rusia impune restricţii României, după ce autorităţile de la Bucureşti au interzis orice avion rusesc în spaţiul nostru aerian

Rusia impune restricţii României, după ce autorităţile de la Bucureşti au interzis orice avion rusesc în spaţiul nostru aerian

Rusia a decis impunerea de restricţii în spaţiul aerian rus pentru avioanele înregistrate în România, ca reacţie la decizia similară a Autorităţii Aeronautice Civile române faţă de avioanele ruse.

Rusia impune restricţii României, după ce autorităţile de la Bucureşti au interzis orice avion rusesc în spaţiul nostru aerian
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Alin Tarnovschi    |    26 Feb 2022   •   19:40

"Ca reacţie la decizia inamicală a autorităţilor aeronautice române, s-a decis introducerea de restricţii pentru companiile aeriene înregistrate în România privind efectuarea curselor în Rusia şi tranzitarea spaţiului aerian rus", a comunicat, potrivit RIA Novosti, Agenţia Federală rusă pentru Transport Aerian (Rosaviatsiya).

Rusia a aplicat decizii similare în cazul Bulgariei, Poloniei şi Cehiei, după ce aceste state au interzis zborurile companiilor ruse ca reacţie la intervenţia militară în Ucraina.

România a închis spațiul aerian pentru aeronavele din Rusia, începând de sâmbătă, de la ora 15.00, a anunţat Autoritatea Aeronautică Civilă.

În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea "Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976".

În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close