Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN În ce condiţii angajaţii de la stat primesc salarii majorate cu 50%

În ce condiţii angajaţii de la stat primesc salarii majorate cu 50%

Bonus de 50% din salariu pentru angajaţii implicaţi în proiectele finanțate de PNRR. În ce condiţii se vor aplica majorările.

În ce condiţii angajaţii de la stat primesc salarii majorate cu 50%
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA
de Claudia Popovici    |    28 Noi 2022   •   18:03

Angajații de la stat care lucrează cu bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență vor avea salariile majorate cu până la 50 %, potrivit unui proiect în dezbaterea Parlamentului.

Mai exact, această creștere salarială va fi aplicată nu în funcție de numărul proiectelor la care vor lucra primarii și bugetarii, ci în funcție de numărul de ore pe care îl vor aloca pentru aceste proiecte, care sunt cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel, dacă vor lucra 20 de ore pe lună atunci salariul lor va crește cu 10 % între 21 de ore și 40 de ore salariul va crește cu 20 % și tot așa, până la 80 de ore pe lună și în acel moment, salariu unui bugetar va crește cu 50 %.

Cu cât vor crește salariile bugetarilor

Spre exemplu, un director general dintr-un minister, în acest moment, are un salariu de bază de 15.550 de lei. Dacă va lucra numărul maxim de ore, adică 80 de ore pe lună va dedica proiectelor de implementare a PNRR, atunci va avea un salariu majorat de 7.800 de lei, deci va ajunge să câștige lunar 23.332 de lei și acesta este doar un exemplu.

Guvernul a inițiat acest proiect de lege și parlamentarii, astăzi în comisii, au fost de acord cu actul normativ adoptat de Guvern.

×
Subiecte în articol: majorare salariu bonus PNRR
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close