Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei"

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar România a solicitat iniţial 1.000 de doze din acest vaccin.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei"
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii
de Mia Lungu    |    27 Mai 2022   •   13:23

"Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică", a spus Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

"Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată", a mai precizat acesta.

"A fost doar o discuţie informală (despre achiziţionarea de vaccin - n.r.), dumneavoastră vreţi nişte răspunsuri pe care nu le are nimeni, nici la Comisia Europeană.

Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global. Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră".

Alexandru Rafila la Spitalul Universitar de Urgență București – 27.05.2022

Conferință de presă susținută de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la Spitalul Universitar de Urgență București

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Friday, 27 May 2022

×
Subiecte în articol: variola Alexandru Rafila vaccin
Parteneri
Schema lui Călin Donca cu care a făcut milioane de euro
x close