Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila: "Cred că vom avea o vară cu condiții de normalitate"

Alexandru Rafila: "Cred că vom avea o vară cu condiții de normalitate"

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că, în opinia lui, vom avea o vară cu condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține.

Alexandru Rafila: "Cred că vom avea o vară cu condiții de normalitate"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    01 Mar 2022   •   23:41

"Opinia mea este că vom avea o vară cu condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține, dar, repet, acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuți de o boală transmisibilă cu un virus nou, deja împlinește trei ani în curând, dar totuși este încă nou, nu poți să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este de un sezon estival fără restricții, dar lucrul aceasta rămâne să fie confirmat de realitate", a declarat marți Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, în prezent se înregistrează un trend descendent al numărului de cazuri, al numărului de decese și al numărului de pacienți cu Covid internați la ATI.

"Evoluția este constant descendentă, încât estimăm ca în curând, într-un interval de 1-2 săptămâni, să ajunge la sub 1.000 de cazuri înregistrate zilnic și cu o scădere rapidă a incidenței cumulate la nivel național”, a adăugat ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Bilanț COVID-19 din 1 martie 2022, în România. Peste 8.400 de noi cazuri

Bilanț COVID-19 din 1 martie 2022, în România. Peste 8.400 de noi cazuri de Covid și 164 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat marți Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.461 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 3.704 mai mult decât în ziua anterioară. 1.083 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până marți, în România au fost înregistrate 2.741.945 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 110.961 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.510.046 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.


 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close