Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anunțul CNAS despre analizele gratuite. Toți românii trebuie să știe asta: "Nici medicii nu se omoară să spună oamenilor"

Anunțul CNAS despre analizele gratuite. Toți românii trebuie să știe asta: "Nici medicii nu se omoară să spună oamenilor"

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a precizat în cadrul unui congres că românii pot beneficia de încă un pachet de sănătate.

de Mihaela Bîrzilă    |    Ioana Mircea    |    19 Noi 2023   •   17:11

Strategia României pentru Sănătate începe să se alinieze la cea Europeană, începând să pună accesul pe prevenție, iar o dată cu acest lucru există și mai multe beneficii.

"Din acest an, pachetul de servicii medicale s-a reconfigurat un pic, punându-se mai mare accent pe prevenție. Medicul discută cu dumneavoastră despre stilul de viață, vă face recomandări.

Analize medicale pe care dacă nu le-ați făcut în anul acela, aveți dreptul la ele gratuit și cel mai important, fără liste de așteptare la laboratoare", a declarat Cătălina Călinoiu, purtător cuvânt CNAS.

Citește și: Continuă greva în Sănătate: Angajații CAS protestează în toată țara

Statistica arată că 1 din 50 de români nu are acces la servicii medicale primare, adică nu primește consultații, trimiteri la analize și nici rețete compensate.

Sunt date care arată că 700 de localități din România nu au medic de familie.

"Aveți dreptul la 90 de zile de îngrijire pe an, gratuit din partea Casei (n.r. Casei Naționale de Asigurări). Nici medicii nu se omoară să spună asta oamenilor. Să îi îndrume. Mergeți și cereți-vă drepturile", a declarat Măriuca Ivan, Fundația Crucea Alb Galbenă.

×
Subiecte în articol: CNAS analize gratuite
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close