Antena 3 Actualitate Sănătate Arafat, despre valul 4 pandemic: ”Stăm bine de ceva timp, dar posibilitatea există oricând”

Arafat, despre valul 4 pandemic: ”Stăm bine de ceva timp, dar posibilitatea există oricând”

de Andreea Cigolea    |    09 Iun 2021   •   16:15
Arafat, despre valul 4 pandemic: ”Stăm bine de ceva timp, dar posibilitatea există oricând”

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că posibilitatea unui nou val pandemic există oricând. ”Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim”, afirmă acesta.

Întrebat dacă are conturat un scenariu în cazul unui val 4, Arafat a răspuns că posibilitatea apariției unui nou val există oricând „prin noi variante, prin diferite metode”.

”Se adaptează totul la situația epidemiologică, dacă începe să se agraveze. În acest moment nu avem astfel de scenarii.

Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea și respectarea regulilor pe mai departe și mai ales pentru cei care pleacă în concediu să își aleagă unde merg.

Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se știe care e situația pandemică, în zone în care sunt variante despre care se știe, pentru că există riscul să se infecteze și să ducă mai departe”, afirmă șeful DSU.

În ce privește secțiile ATI, Arafat afirmă că acum nu sunt probleme, dar există planuri și „posibilitatea de revenire la nevoie”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close