Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Mahler: ”Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID, şi să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”

Dr. Mahler: ”Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID, şi să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”

Beatrice Mahler spune că cei mai mulţi dintre cei care ajung la spital infectaţi cu SARS-CoV-2 nu ştiu de unde au luat boala.

Dr. Mahler: ”Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID, şi să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”
de Andreea Cigolea    |    09 Apr 2021   •   10:35

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, afirmă că, spre deosebire de primele două valuri ale pandemiei de COVID-19, în acest al treilea val ajung săptămânal pacienți mai tineri care suferă ischemie de membru, ajungând în situaţia de a li se amputa membrele.

”Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”, adaugă medicul.

”Din păcate, această pandemie în ultimele luni a adus, aşa, o prăpastie între noi, lumea medicală şi oameni, ceea ce este extrem de trist, pentru că fără încredere în noi, cadrele medicale, şi noi fără ajutorul lor nu putem face nimic, fără să fim parte a aceleiaşi acţiuni, fiecare cu aportul lui. E adevărat, dacă vorbim de COVID este limitată informaţia, o descoperim şi parcă fiecare val ne aduce în faţă o simptomatologie diferită, complicaţii diferite.

Cel puţin în Institutul Marius Nasta în valul unu, valul doi am avut evenimente trombotice care sunt secundare şi apar la pacienţii din terapie intensivă, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, dar ultimele săptămâni am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru, ischemie arterială adică sângele nu mai circulă în mână sau în picior, piciorul are risc de amputare şi pacienţii ajung într-o secţie de chirurgie vasculară unde se pune problema tratamentului, într-o primă etapă, iar dacă nu, amputaţiei membrului respectiv. Şi să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”, a mai adăugat dr. Mahler.

Bebeluş de 5 luni, mort de TBC la ”Marius Nasta”. Părinții au venit târziu la spital de teama COVID

"Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internați cu tuberculoză.

Este o realitate tristă și dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate - de frica infecției COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an - ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a declarat Beatrice Mahler, joi seară, la Digi 24.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler COVID-19
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close