Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce ne transmite durerea de cap despre starea de sănătate

Ce ne transmite durerea de cap despre starea de sănătate

Ce ne transmite durerea de cap despre starea de sănătate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Ian 2019   •   17:29

Durerile de cap sunt foarte frecvente și sunt, de obicei, inofensive și dispar singure. Cu toate acestea, uneori aceste dureri de cap pot fi un semn de ceva mai grav.

Dacă durerea de cap este bruscă și este insuportabilă, se numește o durere ”lovitură de trăznet”. De obicei sunt cele mai dureroase după 60 de secunde și adesea sunt un semn de sângerare în creier și pot fi foarte grave.

Dacă aveți o durere de cap după exerciții fizice sau orice altă activitate fizică ar putea fi un simptom al unei tumori cerebrale sau al unui anevrism.

Dacă aveți dureri de cap când sunteți peste vârsta de 55 de ani, discutați cu medicul dumneavoastră. De asemenea, dacă ați avut răni la cap și ați avut o durere de cap, aceasta ar putea duce la comoție sau la leziuni cerebrale, dacă nu este tratată imediat.

Dacă durerea de cap se află în jurul unui ochi se numește durere de tip cluster. Dacă ochiul devine roșu, ar putea fi un semn al unei tumori cerebrale sau anevrism. Clusterul poate provoca greață și vărsături. Dar dacă aveți febră sau gât rigid, ar putea fi meningită, potrivit diply.com.

 

×
Subiecte în articol: durere cap
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close