Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Zeci de copii, mușcați de căpușe în weekend în București. Peste 50 numai la spitalul Grigore Alexandrescu

Zeci de copii, mușcați de căpușe în weekend în București. Peste 50 numai la spitalul Grigore Alexandrescu

Peste 50 de copii au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală mușcați de căpușe.

Zeci de copii, mușcați de căpușe în weekend în București. Peste 50 numai la spitalul Grigore Alexandrescu
de Andreea Cigolea    |    07 Iun 2021   •   16:20

Weekendul trecut au fost raportate doar la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală nu mai puțin de 58 de cazuri de copii mușcați de căpușă, într-o singură zi. Medicii atrag atenția în legătură cu riscurile mușcăturilor de căpușe, astfel că trebuie să mergeți de urgență la medic imediat după depistare.

Din cauza faptului că bugetul Capitalei a fost blocat în ultimele săptămâni, încep să se arate primele urmări. Încă nu a fost începută acțiunea de dezinsecție, procedură ce se desfășoară an de an înainte să se încălzească vremea pentru ca bucureștenii să nu se confrunte cu roiuri de țânțari și cu căpușe.  

Din păcate, și animalele de companie pot fi ținta căpușelor, avertizează medicii. Se recomandă eliminarea ei cât de repede posibil, ideal în maxim 24 de ore de la atașare.

Cum putem să ne ferim de căpușe 

Cum acționează? Mușcătură/înțepătură nedureroase, de aceea uneori nu sunt recunoscute, mai ales dacă la locul contactului nu se dezvoltă papula urticariană. Au o predilecție pentru zonele calde și umede ale tegumentului.

 Sunt toate căpușele infectate? Nu.

Cu ce agenți pot fi infectate? Cu bacterii (Borrelia Burgdorferi, ricketsii), virusuri.

Ce boli pot produce căpușele? Boala Lyme, febra mediteraneană, babetsioză, bartoneloză, ricketsioză, encefalită.  Mai multe detalii AICI. 

×
Subiecte în articol: capuse copii grigore alexandrescu
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close