Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum alegi un iaurt sănătos. Mulţi nu ştiu ce înseamnă regula "3-4-3"

Cum alegi un iaurt sănătos. Mulţi nu ştiu ce înseamnă regula "3-4-3"

Nu e uşor ca din multitudinea de iaurturi pe care le găsim în supermarket să îl alegem pe cel mai bun. Pentru a şti cum să facem asta, trebuie să ţinem cont de regula ingredientelor, spun medicii.

Cum alegi un iaurt sănătos. Mulţi nu ştiu ce înseamnă regula "3-4-3"
Sursa foto: Foto: pixbay.com
de M.Z.    |    07 Feb 2020   •   15:45

Numărul ingredientelor dintr-un iaurt este esenţial în alegerea unui produs, ne spune medicul Marian Garcia. Aşadar, un iaurt de calitate nu are mai mult de patru ingrediente, potrivit infosalus.com.

Dacă depăşeşte acest număr şi lista ingredintelor include zahăr sau alte arome, acel produs este procesat şi el trebuie evitat sau consumat cât mai rar posibil.

O altă regulă de care trebuie să ţinem cont se numeşte "3-4-3". Ea ne arată compoziția nutritivă de bază a iaurtului, adică ce proporție de proteine, grăsimi și zaharuri conține acel produs.

Mai precis, "3-4-3" înseamnă nu mai mult de 3% grăsimi, 4% zaharuri și 3% proteine. Dacă iaurtul are aceste proporții sau foarte asemănătoare (cu 1%- 2% în plus sau în minus) poate fi considerat sănătos. Zaharurile din iaurt sunt cele prezente în mod natural în lapte.

Un iaurt cu 0% grăsime poate fi considerat şi el sănătos, dacă întruneşte, pe cât posibil, cele două reguli de mai sus. Totuşi, trebuie să fim atenţi la cantitatea de zahăr.

×
Subiecte în articol: iaurt regula iaurt marian garcia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close