Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Laptele poate fi congelat și consumat apoi după o perioadă de până la șase luni, susțin experții din alimentație, însă orice gospodină trebuie să știe că textura acestuia se schimbă în urma procesului de îngheț.

Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență
Sursa foto: Pexels
25 Mar 2020   •   13:03

Cel mai des, putem remarca la laptele decongelat o separare a grăsimilor, lucru care poate fi rezolvat ușor cu ajutorul unui blender.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că îl înghețați într-un recipient etanș și sigur, potrivit pentru congelator, deoarece laptele se dilată, scrie Mirror.

Poate fi păstrat până la șase luni, dar este recomandat să-l dezghețați în primele luni de la îngheț, dar asta doar pentru că are un gust mai bun.

Mare atenție la modalitatea prin care decongelăm laptele: el trebuie întotdeauna decongelat în frigider, pentru a reduce înmulțirea bacteriilor.

Numărul bacteriilor existente în lapte poate crește dacă laptele se decongelează la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, dacă vreti să folosiți laptele la ceva gătit, este de preferat să îl puneți în oală direct congelat, ori congelat parțial.
 

×
Subiecte în articol: lapte congelat coronavirus
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close