Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Laptele poate fi congelat și consumat apoi după o perioadă de până la șase luni, susțin experții din alimentație, însă orice gospodină trebuie să știe că textura acestuia se schimbă în urma procesului de îngheț.

Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență
Sursa foto: Pexels
25 Mar 2020   •   13:03

Cel mai des, putem remarca la laptele decongelat o separare a grăsimilor, lucru care poate fi rezolvat ușor cu ajutorul unui blender.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că îl înghețați într-un recipient etanș și sigur, potrivit pentru congelator, deoarece laptele se dilată, scrie Mirror.

Poate fi păstrat până la șase luni, dar este recomandat să-l dezghețați în primele luni de la îngheț, dar asta doar pentru că are un gust mai bun.

Mare atenție la modalitatea prin care decongelăm laptele: el trebuie întotdeauna decongelat în frigider, pentru a reduce înmulțirea bacteriilor.

Numărul bacteriilor existente în lapte poate crește dacă laptele se decongelează la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, dacă vreti să folosiți laptele la ceva gătit, este de preferat să îl puneți în oală direct congelat, ori congelat parțial.
 

×
Subiecte în articol: lapte congelat coronavirus

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close