Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Mihai Craiu: "Ultima modă este administrarea în masă a Azitromicinei, la toate persoanele cu semne clinice de viroză"

Dr. Mihai Craiu: "Ultima modă este administrarea în masă a Azitromicinei, la toate persoanele cu semne clinice de viroză"

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut precizări importante legate de cum ar trebui să se trateze persoanele infectate cu SARS-CoV-2 şi care aleg să se trateze acasă. "Azitromicina stă foarte mult în corpul nostru. Săptămâni în șir, după o cură completă. Și asta produce creșterea rezistenței la antibiotice, prin influențarea rezistomului intestinal", a avertizat medicul.

Dr. Mihai Craiu: "Ultima modă este administrarea în masă a Azitromicinei, la toate persoanele cu semne clinice de viroză"
Sursa foto: Facebook
de Iulia Gorgorin    |    14 Oct 2021   •   17:16

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în privinţa administrării Azitromicinei, în cazul persoanelor dignosticate cu COVID-19, medicament care generează rezistenţă la antibiotice.

"Ultima modă este administrarea în masă a azitromicinei, la toate persoanele cu semne clinice de viroză.

Dovedite sau nu cu infecție COVID-19, mii de persoane au primit, în această săptămână, recomandarea nejustificată (de la rude, prieteni sau din Social Media, unde circulă rețete cu tratamente "miraculoase" împotriva infecției cu noul coronavirus) sau eronată (de la medici de toate specialitățile) să înceapă un tratament cu Azitromicină (eventual prin sms, WhatsApp sau alte căi de comunicare ce presupun lipsa oricărui consult medical).

Absolut aiurea... Pentru că știm deja, de un an de zile, din studiul RECOVERY, că acest antibiotic, din familia macrolidelor, nu modifică deloc șansa la vindecare și nu previne decesul în pneumoniile severe COVID-19. https://pharmaceutical-journal.com/.../azithromycin-has...

Ce se va întâmpla când vom ajunge la concluzia că un tratament "în masă" cu azitromicină este o gravă eroare? Nu stiu...

Probabil vor fi căutați, a posteriori, niște țapi ispășitori. In bună tradiție românească!

Azitromicina, unul din medicamentele esențiale (conform listei OMS) va deveni, în viitorul apropiat, o glumă proastă în tentativa de a trata boli bacteriene, aici în România.

De ce?

Pentru că azitromicina stă foarte mult în corpul nostru (timpul de înjumătățire serică este de peste 60 de ore). Săptămâni în șir, după o cură completă.

Și asta produce creșterea rezistenței la antibiotice, prin influențarea rezistomului intestinal.

Știm de 10 ani că administrarea în masă (la copiii africani) a azitromicinei crește net rezistența la toată familia macrolidelor (în care este azitromicina inclusă) și nu previne mortalitatea la copil https://www.thelancet.com/.../PIIS2214-109X(21.../fulltext

Si crește rezistența îndreptată și impotriva altor antibiotice - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33176084/

O singură concluzie - de noul coronavirus vom scăpa cândva, cu un preț mare de suferință și cu multe decese, dar de rezistența bacteriilor la antibiotice NU.

Noi românii călcăm accelerația la podea când se arată prăpastia (deceselor prin infecții rezistente la toate antibioticele în uz) în fața noastră... Ca să fim siguri că vom cădea printre primii în ea", a scris Mihai Craiu pe pagina de Facebook - Spitalul Virtual pentru Copii

Ultima modă este administrarea în masă a azitromicinei, la toate persoanele cu semne clinice de viroză. Dovedite sau nu...

Posted by Spitalul Virtual pentru Copii on Thursday, 14 October 2021

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close