Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic de la Institutul Matei Balș: „Nu există medicație preventivă pentru coronavirus. Singurul lucru pe care îl poți face preventiv e să izolezi focarul”

Medic de la Institutul Matei Balș: „Nu există medicație preventivă pentru coronavirus. Singurul lucru pe care îl poți face preventiv e să izolezi focarul”

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a vorbit despre epidemia de coronavirus.

Medic de la Institutul Matei Balș: „Nu există medicație preventivă pentru coronavirus. Singurul lucru pe care îl poți face preventiv e să izolezi focarul”
Sursa foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Feb 2020   •   11:53

„Nu numai ca nu există medicaţie preventivă. Nu există nici măsuri preventive. Nu e vaccin, nu e nimic standardizat la nivelul tratamentului. Singurul lucru pe care îl poţi face preventiv e să izolezi focarul și persoanele respective, exact ceea ce se face acum, începând de la graniţă, continuând cu tot ce înseamnă măsuri de prevenţie, chiar şi cele uzuale.

Chiar şi regulile de igienă, purtarea măştii şi evitarea zonelor aglomerate înseamnă măsurile pe care fiecare dintre noi le poate lua tocmai ca să se izoleze şi de coronavirus.

Există două tipuri de medicamente: sunt medicamentele simptomatice, pentru formele uşoare şi medii, exact aceleaşi medicamente care se dau şi în caz de gripă sau în alte situaţii, strict pentru simptome, iar medicamentele de care vă spun şi care nu sunt standardizate, dar au nişte baze științifice, în intervalul ăsta scurt, de când vorbim de coronavirus, sunt strict pentru cazurile severe”, a spus medicul Adrian Marinescu într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Există teste care se pot cumpăra de la farmacie pentru depistarea îmbolnăvirii cu noul coronavirus?

Adrian Marinescu: „Cu siguranţă că nu. Ştiu că e o precizare importantă. Testarea, lăsând la o parte faptul că presupune o analiză complexă, analiză care se face în laboratorul de genetică, acea analiză, conform regulamentului în vigoare și lucrurilor stabilite, este făcută doar în cazul celor care vin din acele zone cu risc și au o simptomatologie”.

Nicio persoană nu a fost confirmată cu coronavirus în România până în acest moment, au anunțat autoritățile.

Totuși, în contextul răspândirii atât de rapide a noului virus, autoritățile au luat deja măsuri de siguranță. În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

×
Subiecte în articol: coronavirus matei balș
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close