Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fiica unei femei moarte în Spitalul Judeţean Constanţa: ”S-au purtat umilitor cu mama. I-au aruncat mâncarea pe jos, apoi i-au pus-o în faţă”

Fiica unei femei moarte în Spitalul Judeţean Constanţa: ”S-au purtat umilitor cu mama. I-au aruncat mâncarea pe jos, apoi i-au pus-o în faţă”

O femeie de 53 de ani, din Năvodari, a fost internată la Spitalul Judeţean din Constanţa, după un atac vascular cerebral. După două săptămâni de şedere în spital, pacienta a murit.

Fiica unei femei moarte în Spitalul Judeţean Constanţa: ”S-au purtat umilitor cu mama. I-au aruncat mâncarea pe jos, apoi i-au pus-o în faţă”
de Andreea Cigolea    |    18 Mar 2021   •   13:14

Familia femeii aduce acuzaţii grave la adresa personalului medical. Totodată, familia a despus mai multe plângeri. 

”Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă", a declarat Amalia Tudor, fiica victimei.

Fiica a prezentat o înregistrare audio a conversaţiei purtată cu mama sa, în care pacienta descrie ce s-a întâmplat.

”Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, ştii ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă".

Fiica victimei mai spune că legistul le-a confirmat că victima prezenta urme de violenţă, echimoze pe faţă, pe mâini şi pe picioare, dar şi urme de legare la mâini.

”Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei" spune Tiberiu Tofolean, manager al Spitalului Judeţean din Constanţa.  

×
Subiecte în articol: Constanța
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close