Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fructul care ne face mai fericiți și ne ajută să dormim mai bine

Fructul care ne face mai fericiți și ne ajută să dormim mai bine

Consumul unui singur fruct ne dă o stare de bine și ne face mai fericiți. În plus, ne ajută să dormim mai bine și să ne trezim a doua zi plini de energie.

Fructul care ne face mai fericiți și ne ajută să dormim mai bine
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2024   •   18:00

Un anumit fruct ne ajută să fim mai fericiți, să dormim mai bine și să ne menținem glicemia sub control, dacă îl consumăm.

Acesta conține enzime proteolitice, precum actinidina, care ajută la descompunerea proteinelor și facilitează digestia. Conține serotonină, un neurotransmițător asociat cu bunăstarea și somnul.

În plus, datorită conținutului său de fibre și a indiceului glicemic redus, ne poate ajuta să ne menținem nivelul de zahăr din sânge în limite.

Totodată, este bogat în nutrienții precum luteina și zeaxantina, ce pot contribui la menținerea sănătății ochilor și la reducerea riscului de degenerescență maculară.

Kiwi are și proprietăți antiinflamatorii. Substanțele bioactive din kiwi au fost asociate cu efecte antiinflamatorii, putând contribui la reducerea inflamațiilor în corp.

Kiwi conține vitamina C și alte antioxidanți, precum flavonoidele, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: kiwi
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close