Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gabriel Diaconu, medic psihiatru, despre evacuarea pacienţilor de la Foișor: "Felicitări, domnule ministru Harababură"

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, despre evacuarea pacienţilor de la Foișor: "Felicitări, domnule ministru Harababură"

Unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din România, Gabriel Diaconu, spune că îi „crapă obrazul de rușine” în fața imaginilor tulburătoare cu evacuarea pacienților de la Spitalul de Ortopedie „Foișor”din Bucureşti pentru că nu există respect pentru demnitatea umană.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, despre evacuarea pacienţilor de la Foișor: "Felicitări, domnule ministru Harababură"
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   08:15

Medicul psihiatru, Gabriel Diaconu a lansat un atac dur la adresa ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a avizat ordinul emis de șeful DSU, Raed Arafat, privind evacuarea de urgenţă a Spitalului „Foișor” din Bucureşti pentru a deveni spital COVID-19.

„Felicitări, domnule ministru Harababură! Și să fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați în seara asta de la spitalul Foișor. N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de rușine, nu mă îndoiesc că toți medicii de la spitalul Foișor sunt egalmente indignați. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienților treptat, cumsecade, din timp. Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?”, spune dr. Diaconu.

"Rușine să vă fie. Ați scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist"

„Constituțional statul român le garantează dreptul la sănătate. Ministerul sănătății facilitează accesul la sănătate. Dar așa? Iar plimbăm oameni cu sacul, cu locul din spate al mașinii personale? E absolut ridicol. Știați că ajungem aici. Știați că lucrurile progresează nefast. Nici măcar nu puteți invoca inepția ori prostia.

Zero triaj, nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât

Nu mai sunt trei săptămâni, sunt 4 luni de mandat. Rușine să vă fie. Ați scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist. Și care acum nu vor ști, poate, ce să facă sau încotro să o ia. Zero triaj, nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât”, este mesajul dur al medicului.

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, pacienții non-COVID, unii operați și de câteva ore, fiind mutați în alte unități spitalicești vineri seara. Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis vineri și a ajuns la Spital la ora 16.10.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close