Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Guvernul alocă bani pentru medicamentele din farmacii | Rezidenții, vizați și ei de o măsură luată astăzi

Guvernul alocă bani pentru medicamentele din farmacii | Rezidenții, vizați și ei de o măsură luată astăzi

Guvernul alocă sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii.

Guvernul alocă bani pentru medicamentele din farmacii | Rezidenții, vizați și ei de o măsură luată astăzi
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   13:10

Guvernul alocă, în ședința de vineri, "sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor” și corectează "o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi”.

"Avem azi (vineri - n.r.) multe decizii importante și în domeniul sănătății”, a anunțat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că vor fi aprobate două strategii naționale: cea de sănătate publică și cea de luptă împotriva infecțiilor nosocomiale.

"Alocăm și sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor.

Citește și: Guvernul aprobă ajutor pentru populația afectată din Gaza. Marcel Ciolacu: "România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni care riscă să moară de foame, sete și frig"

În plus, corectăm o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi.

Completăm cadrul legal în vigoare, astfel încât să acordăm și rezidenților indemnizații în funcție de numărul de gărzi efectuate”, a încheiat Ciolacu.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close