Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Infecția cu coronavirus ar putea avea efecte pe termen lung asupra auzului sau sistemului nervos

Infecția cu coronavirus ar putea avea efecte pe termen lung asupra auzului sau sistemului nervos

Impactul pe termen lung al infecției cu noul coronavirus este încă studiat de specialiști, însă conform unor noi studii, boala ar putea avea efecte îngrijorătoare inclusiv asupra sistemului auditiv.

Infecția cu coronavirus ar putea avea efecte pe termen lung asupra auzului sau sistemului nervos
Sursa foto: Pexel
de Cristina Tudorache    |    19 Iun 2020   •   21:20

Există dovezi care arată că boala Covid-19 nu este doar o simplă infecție pulmonară. Infectarea cu noul coronavirus poate avea consecințe pe termen lung asupra mai multor organe care se extind dincolo de sistemul respirator, inclusiv pentru sistemul cardiovascular, imun și nervos.

Specialiștii atrag atenția că noul virus ar putea cauza neuropatie auditivă, o tulburare de auz în care  transmiterea sunetului de-a lungul nervului auditiv către creier este afectată, generând astfel dificultăți de auz mai ales atunci când există un zgomot de fond.

Potrivit Medicalxpress, citat de 360medical.ro, au fost raportate cazuri de Covid-19 în care pacienții acuzau pierderi de auz. 3 din 25 de pacienți ar fi înregistrat probleme cu auzul după vindecarea de coronavirus, conform unui raport al unui medic din Manchester.

×
Subiecte în articol: efecte auz coronavirus

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close