Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre alimentație și durerea intensă de cap. Produsele care pot provoca migrene

Legătura dintre alimentație și durerea intensă de cap. Produsele care pot provoca migrene

Durerile intense de cap pot avea numeroase cauze, iar alimentația este una dintre ele, pentru că anumite produse pe care le consumăm pot fi responsabile de apariția migrenelor.

Legătura dintre alimentație și durerea intensă de cap. Produsele care pot provoca migrene
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2023   •   14:00

Migrena nu este doar o durere de cap mai grea, este o afecțiune neurologică complexă, care, pe lângă alte cauze, poate fi provocată și de anumite produse pe care le consumăm.

"Este important să ştim să facem diferenţa dintre o durere de cap şi o migrenă. Migrena se caracterizează prin apariţia unei cefalee, a unei dureri de cap severe.

Totodată, aceasta poate fi însoţită şi de stări de greaţă sau vărsături", a spus medicul Roceanu Adina, la Antena 3 CNN.

Astfel, în cazul în care alimentația este principalul factor care provoacă durerea intensă de cap, atunci problema poate fi rezolvată prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Citește și: Turburarea Bordeline, greu de depistat. Detaliile care dau de gol această afecțiune

Primul pas este reprezentat de respectarea unui program în ceea ce privește alimentația, anume fără mese amânate sau neregulate.

Deshidratarea poate fi, de asemenea, o cauză a durerii de cap, fiind necesar să bem cantitatea de apă de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa normal.

În plus, alcoolul și produsele pe bază de cofeină pot cauza migrene, dacă sunt consumate în cantități mari.

"În cazul unora, factorul precipitant poate fi vinul roșu, în cazul altora, monoglutamatul de sodiu. De asemenea, masa omisă, dacă nu am mâncat, am făcut hipoglicemie, ceea ce ne poate declanșa o migrenă", a mai spus medicul, la Antena 3 CNN.

Totodată, alimente care conțin tiramină, precum carnea afumată, produse mucegăite, heringi murați, pește afumat, anumite branzeturi, pot genera dureri serioase de cap.

Există două categorii de dureri de cap. Cele primare, în care nu există o leziune structurală, și cele secundare, care pot fi date de o tumoră, de un accident vascular cerebral sau de o afecțiune oftalmologică.

De aceea, o durere intensă de cap, pe care nu am mai experimentat-o în trecut, mai ales dacă este însoțită de febră, trebuie să ne trimită urgent la medic pentru investigații.

×
Subiecte în articol: durere migrena alimentatie
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close