Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dieta extrem de populară care duce la moarte subită: ”Este una dintre cele mai nesănătoase!”

Dieta extrem de populară care duce la moarte subită: ”Este una dintre cele mai nesănătoase!”

Cei care au acumulat câteva kilograme în plus pe perioada sărbătorilor apelează acum la diferite diete care să îi ajute să ajungă, din nou, la greutatea dorită.

Dieta extrem de populară care duce la moarte subită: ”Este una dintre cele mai nesănătoase!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    23 Ian 2023   •   08:33

Una dintre cele mai celebre diete din ultima perioadă, în rândul celor care vor să slăbească, este postul intermitent.  

Această dietă nu se bazează pe ce mâncăm, ci pe modul în care mâncăm. Mai exact, pe orele la care luăm masa.  

Astfel, în postul intermitent, se mănâncă doar într-o anumită perioadă. Potrivit celor care au creat dieta, postul pentru un anumit număr de ore în fiecare zi sau consumul unei singure mese în cele mai multe zile din săptămână poate ajuta corpul să ardă grăsimile, scrie hopkinsmedicine.org

Nu toți nutriționiștii sunt, însă, de aceeași părere. Medicul Anca Hâncu susține, de exemplu, că postul intermitent este o practică deloc sănătoasă, în special pentru persoanele de peste 40 de ani. Potrivit acestuia, dieta este ”una dintre cele mai nesănătoase", deoarece duce la "tulburări de metabolism, creșterea colesterolului și a tensiunii și poate duce la moarte prematură sau subită”. 

Citește și: Dieta prin care Mădălina Ghenea se menține în formă: ”Pentru mine funcționează! Am încercat-o și mi-a plăcut!”

"Va activa foarte mult senzația de foame, crescând un hormon al foamei, duce la tulburări de comportament alimentar. Principalul pericol e foamea extremă. 

Această dietă poate produce scădere rapidă în greutate, dar pe termen lung nu e sustenabilă. Oamenii restricționează alimentația într-o anumită perioadă, dar mănâncă ce vor ei, mănâncă alimente care nutrițional nu sunt valoroase.  

Echilibrul dintre cantitate și calitate e foarte important. Cel mai bun model alimentar este - trei mese pe zi plus două gustări, putem mânca mai puțin la o masă. Oricine dorește să scadă în greutate trebuie să urmeze regula timpului, să scazi un kilogram de săptămână", a declarat medicul la Digi24.

×
Subiecte în articol: postul intermitent
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close