Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătăţii, anunț important despre spitalele din țară

Ministerul Sănătăţii, anunț important despre spitalele din țară

Ministerul Sănătăţii, anunț important despre spitalele din țară
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
de S.T.    |    24 Feb 2019   •   09:45

Ministerul Sănătăţii nu va închide niciun spital, doar autorităţile locale în subordinea cărora se află unităţile sanitare putând lua astfel de decizii, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres, duminică, de secretarul de stat Tiberius Brădăţan (PSD Suceava).

El subliniază în contextul reuniunii de luni, de la Iaşi, pe tema Masterplanului Regional de Servicii de Sănătate pentru Regiunea de Nord-Est, contestat de directorii de spitale, autorităţile judeţene şi locale sucevene, subliniind că nu se va întâmpla ca în 2011, când guvernarea PDL a închis zeci de spitale în ţară.

''În ultimele zile, un subiect de maximă importanţă a fost dus în derizoriu, prin declaraţii politice sforăitoare venite din partea lui Gheorghe Flutur (n.r.-preşedintele PNL şi al CJ Suceava), reprezentantul celor care în 2011 au închis la propriu un număr de 67 de spitale pe tot teritoriul ţării. Este vorba de Masterplanul Regional de Servicii de Sănătate - Regiunea Nord-Est, un document obligatoriu în vederea deblocării, accesării şi utilizării fondurilor structurale şi de investiţii în exerciţiul financiar următor al Uniunii Europene. Spre deosebire de decizia unilaterală, luată pe genunchi, de colegii din PDL ai domnului Flutur, Ministerul Sănătăţii din guvernarea PSD va supune dezbaterii cu toţi factorii implicaţi, acest plan strategic elaborat de un grup de experţi independenţi şi prezentat prima dată în urmă cu doi ani'', afirmă Brădăţan, potrivit comunicatului PSD Suceava.

El a explicat faptul că, pe 25 februarie, Masterplanul va fi pus în discuţie în cadrul unei întâlniri tehnice de lucru la care au fost invitaţi să participe conducători ai autorităţilor publice locale, manageri de spitale, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi ai caselor de asigurări de sănătate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: spital Ministerul Sănătății
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close